Što donosi revidiran plan razvoja Ljubuškog?

Istaknuto Što donosi revidiran plan razvoja Ljubuškog?

U izradi revidiranog plana društvenog razvoja, na temelju provedenih analiza, Ljubuški će se u idućem razdoblju usmjeriti na stvaranje boljih uvjeta obrazovanja i izvođenja nastave.

Grad će se najviše fokusirati na razvoj i poboljšanje potrebne infrastrukture za obrazovanje, koja je pretpostavka za aktivnije uključivanje mladih u sportski, kulturni i društveni život.

Naime, Grad Ljubuški je u prethodnom razdoblju napravio iskorak i u razvoju potrebne infrastrukture za socijalne skupine. Tragom tih rezultata, Grad se želi i u sljedećem razdoblju fokusirati na podizanje kvalitete ovih sadržaja i usluga.

Uzimajući u obzir preporuke srednjoročne evaluacije Strategije razvoja Ljubuškog, lokalni razvojni tim je revidirao ciljeve društvenog razvoja te je smanjio broj ciljeva s tri na dva. U sklopu revidiranja ciljeva revidirani su i sektorski ishodi u svakom cilju.

Do 2023. godine, kako je navedeno, nastojat će se uspjeh učenika u Gimnaziji Ljubuški podignuti na prosječnu ocjenu četiri, a u osnovnim školama iznad tri. Očekuje se i najmanje 2.000 posjetitelja kulturnih sadržaja do navedenog razdoblja.

Kada je riječ o unaprjeđenju kvalitete sadržaja za djecu, mlade i osobe s teškoćama u razvoju, do 2023. godine očekuje se kako će 50 djece, mladih i odraslih s poteškoćama u razvoju biti obuhvaćeno novim rehabilitacijskim sadržajima.

Osim plana društvenog razvoja, lokalni razvojni tim je izradio i plan zaštite okoliša te je revidirao ciljeve zaštite okoliša, smanjivši broj ciljeva s četiri na dva. Tako će se nastaviti s projektima razvoja komunalne i prometne infrastrukture, uz poseban naglasak na uređenje urbanih i ruralnih mjesta, piše Bolji Ljubuški.

Prema prvom sektorskom cilju, od 2023. godine očekuje se povećana pokrivenost stanovništva kanalizacijskom sustavom za 15 posto u odnosu na 2017. godinu, kao i smanjenje štetnih utjecaja na rijeku Trebižat za 10 posto.

Očekivani ishodi, kako stoji u drugom sektorskom cilju, su povećanje prihoda od naplate parkiranja za 10 posto u odnosu na 2017. godinu te provedba minimalno 15 projekata u suradnji s mjesnim zajednicama.

Ukupna očekivana ulaganja za realizaciju sektorskog plana zaštite okoliša su 7.610.000 KM.

 
index Instagram400x230 youtube