Obilježen Dan hrvatskih branitelja Grada Ljubuškog [foto&video]

Istaknuto Obilježen Dan hrvatskih branitelja Grada Ljubuškog [foto&video]

U Ljubuškom je danas obilježen Dan hrvatskih branitelja Grada Ljubuškog.

Program obilježavanja je započeo u 11 sati na Trgu Franje Tuđmana na kojem su se okupili brojni ljubuški branitelji i njihove obitelji, obitelji stradalih branitelja koji više nisu s nama, predstavnici Grada Ljubuškog, kao i mlađi naraštaji Ljubuškog te brojni drugi.

Uz molitvu i blagoslov te polaganje vijenaca i prigodni recital odana je počast hrabrim braniteljima koji su u tim teškim vremenima, smogli snage i hrabrosti braniti svoj Ljubuški te svoj hrvatski narod diljem Hercegovine i Bosne od agresora i okupatora.

Marija Vištica, sestra poginulog branitelja Marija Mandića pročitala je pjesmu „Udobna im budi“ koju je napisao otac poginulog branitelja, a molitvu za sve poginule je predvodio humački gvardijan fra Dario Dodig.

Nakon toga, nazočni sudionici rata uputili  su se u mimohoda sa zastavama postrojbi do crkve sv. Kate gdje je služena sveta misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje koji su položili živote za obranu domovine.

danbranitelja.jpg

Završni dio prvog obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Grada Ljubuškog uslijedio je u hotelu Bigeste gdje je prikazan svečani program "Sačuvajmo uspomenu na povijesnu istinu" uz slikopis poginulih branitelja, prigodno obraćanje i izložbu fotografija iz Domovinskog rata, u organizaciji Udruge obitelji poginulih branitelja.

U ime Odbora za branitelje nazočnima se obratio Ivan Prlić – Ujro, izrazivši zadovoljstvo što ga je pripala čast obratiti se braniteljima povodom njihova dana.

 

 
index Instagram400x230 youtube