Logo
Ispiši ovu stranicu

DZ Ljubuški: Ulaže se u kupnju nove i obnovu zastarjele opreme, pedijatri na raspolaganju u dvije smjene

DZ Ljubuški: Ulaže se u kupnju nove i obnovu zastarjele opreme, pedijatri na raspolaganju u dvije smjene

Pružiti kvalitetnu primarnu i specijalističko - konzultativnu zdravstvenu zaštitu cjelokupnom stanovništvu Grada Ljubuškog te primjenjivati pristupačne i učinkovite zdravstvene programe koji bi, u okvirima mogućnosti, zadovoljili sve potrebe društvene zajednice, misija je Doma zdravlja Ljubuški.

Ustanova je to kojoj se, osobito posljednjih nekoliko godina, ne može naći zamjerka kada je riječ o ulaganjima u liječnički kadar i opremu.

Tijekom 2019. godine obnovljena je zastarjela, ali i nabavljena nova oprema na nekoliko odjela, o čemu nas je informirao dr. Ivan Landeka, ravnatelj Doma zdravlja Ljubuški.

„Na stomatološkim stolicama uradili smo određene intervencije i nabavili nekoliko UV lampi. Na Odjel ginekologije stigao je novi sterilizator, a na Odjel za dermatologiju novi uređaj za elektrokauterizaciju“, kazao je dr. Landeka.

Mamografski pregledi

Među novitetima svakako vrijedi istaknuti i mogućnost mamografskog pregleda i ultrazvučnog pregleda dojki koji je pacijentima na usluzi od početka prošle godine.

„Svakog tjedna obavi se oko 15 do 20 mamografskih pregleda. Nažalost, imali smo slučajeve kada su onkološke bolesti otkrivene u kasnijoj fazi, a imamo i sedam do osam pozitivnih primjera kada je, na svu sreću, tumorska bolest otkrivena u početnoj fazi i sve je na kraju dobro završilo“, rekao je dr. Landeka.

Kako pedijatri imaju važnu ulogu u praćenju ranog rasta, razvoja i zaštite djece, ravnatelj DZ Ljubuški naglasio je kako su napravljeni pozitivni pomaci i na Odjelu pedijatrije koji odnedavno radi u dvije smjene, piše Dnevni list.

„Onima koji nisu bili u mogućnosti dovesti dijete na pregled pedijatra u prvoj smjeni, uslugu pregleda pedijatra ponudili samo i u popodnevnim satima. Ponedjeljkom, srijedom i petkom pedijatar u drugoj smjeni je na raspolaganju do 20 sati“, pojasnio je naš sugovornik.

Komunikacija s pacijentima

Dom zdravlja Ljubuški brine i o komunikaciji s pacijentima, a kako bi ona bila što bolja i kvalitetnija, osposobljena je mrežna stranica na kojoj je korisnicima olakšano pretraživanje najvažnijih informacija vezanih za ovu zdravstvenu ustanovu.

Na stranici je dostupan raspored rada liječnika na Odjelu obiteljske medicine i u službi Hitne medicinske pomoći, zakonski i podzakonski akti iz oblasti zdravstva, lista lijekova čiji trošak snosi Zavod za zdravstveno osiguranje Zapadnohercegovačke županije, kao i ortopedska pomagala i terapijski vodiči.

Poslijednja izmjena danaPetak, 17 Siječanj 2020 09:05
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!