Ljubuški: Iz godine u godinu Kravica sve posjećenija, prednjače strani turisti

Vodopad Kravica, najatraktivniji turistički lokalitet u Bosni i Hercegovini, omiljeno je mjesto okupljanja domaćih i stranih turista koji se ne prestaju diviti ovom čudu prirode. Čak ga je i popularni turistički magazin Condé Nast Traveller u lipnju prošle godine uvrstio među 20 najljepših mjesta u Europi.

Laskava titula¸Kravici je dodijeljena zbog prirodne ljepote, ali i višegodišnjeg rada na jačanju potencijala ovog vodopada. Postignut je velik napredak, osobito u posljednje vrijeme, kada je riječ o broju turista.

Promocija

Kako ističe Nikica Vučić, voditelj Poslovne jedinice Kravica, 75 posto je stranih, a 25 posto domaćih turista. Kako bi zadržali kontinuitet posjećenosti, usmjereni su na marketinška ulaganja te na kampanju „Oaza u kamenu“, piše Dnevni list.

„Iz sezone u sezonu trudimo se privući što veći broj turista, a bez marketinga, broj od preko 300.000 turista koji su u 2019. godini posjetili ovaj lokalitet, bio bi teže ostvariv“, kazao je Vučić te je naglasio kako Kravicu promoviraju širom Bosne i Hercegovine, duž Jadrana, kao i na video zidovima zračnih luka u BiH i Hrvatskoj.

Što se tiče infrastrukturnih radova, osobito dugoročnih investicija, Vučić je najavio nekoliko njih.

Radovi

„Planiramo nasuti obalu koja se već pomalo odronjava te do početka svibnja napraviti most u svrhu boljeg pristupa turista samom vodopadu. Najvažniji u nizu tih projekata je, pak, izgradnja mosta na maloj Kravici kojim će se spojiti dvije obale i činit će dva kilometra šetnice uz rijeku Trebižat“, naglasio je Vučić.

Na Kravici, može se zaključiti, ništa nije kao prije. Vizualno, sve se promijenilo. Napravljen je vidikovac s kojeg se pruža prekrasan pogled prema vodopadu i Trebižatu, postavljena je rampa, uspostavljen sanitarni čvor, obnovljeno nekoliko mlinica, uvedena LED rasvjeta…, a kako bi se došlo do cjelovita uređenja koje je planirano prostornim planom Grada Ljubuškog za razdoblje od 2015. do 2025. godine, u kojem su predviđene četiri zaštitne zone, preostala je realizacija još nekolicine projekata.

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 15 Siječanj 2020 09:08
 
index Instagram400x230 youtube