Zastupnica Lovrić tražila smanjenje sredstava Ustanovi koja skrbi o osobama s teškoćama u razvoju

 Na redakcijski e-mail portala stiglo je priopćenje JU Edukacijsko- rehabilitacijskog centra za djecu, mlade i odrasle osobe s teškoćama u razvoju , pa isti prenosimo u cjelosti:

Poštovani,

temeljem zahtjeva zastupnice Marije Lovrić na Skupštini da Javnoj ustanovi Centar za osobe s teškoćama u razvoju Ljubuški umanji sredstva sa 60 000 KM na 10 000 KM, želimo se javno očitovati i navedeni pokušaj kritizirati.

Naime, zastupnica Lovrić iznijela je niz netočnih informacija na račun naše Javne ustanove počevši od datuma osnivanja pa sve do prava za ostvarivanje financijske podrške.

U potpunosti neupućena u rad institucije, naglasila je da smo osnovani ove godine(2019.) što uopće nije točan navod. Sa radom smo krenuli 12.10.2017. Nadalje je konstatirala da smo kao novoosnovana institucija odmah dobili proračunska sredstva s razine naše Županije što također ne odgovara istini. Zastupnicu Lovrić obavještavamo da smo jedina institucija tog tipa na području Županije a i šire koja je osnovana od strane grada.

Obzirom da nas zastupnica Lovrić nikada nije posjetila, informirala se o našem radu i djelovanju, dužni smo je javnim putem obavijestiti da kroz dvije godine postojanja skrbimo za 80 korisnika svih dobnih uzrasta(od 2 godine do 33 godine) kojima se pružaju u potpunosti besplatne usluge. Na dispoziciji su im individualne terapije, grupne radionice te poludnevni boravci a sve to u potpuno novoj i moderno opremljenoj ustanovi izgrađenoj isključivo za ovu namjenu.

Mi smo izrazito ponosni na ono što smo ostvarili kroz ove dvije godine i nećemo nikome dozvoliti da obezvrjeđuje naš rad.

S poštovanjem,

Marija Kikaš

Ravnatelj JU Centar za osobe s teškoćama u razvoju

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 02 Siječanj 2020 23:58
 
index Instagram400x230 youtube