Svađa žitelja oko mrginja, prijeti se na sve strane

“Ovo je Veljački most” i “Ne krećite unaše” transparenti su koji su osvanuli na mostu iznad rijeke Mlade na regionalnoj cesti Vitina – Veljaci – državna granica RH.

Postavljanje navedenih transparenata naišlo je na odobravanje i pobralo simpatije žitelja Veljaka. Oni smatraju da su autori lokalni aktivisti koji su odlučili braniti ‘mrginje’ od uzurpatora, piše Šipovača portal.

Veljačani navode kako su natpisi “Ovo je Veljački most” i “Ne krećite unaše”, zbog previranja oko granica mjesta, potpuno ispravno i s razlogom upućene poruke.

Također, ukazuju na pogrešna imena na natpisima pored mosta i apeliraju nadležnima da je krajnje vrijeme da se ploče s natpisom “Trebižat” uklone te postave ploče s ispravnim natpisom – “Mlade”, kao što je i naziv rijeke koja protječe sjeverozapadnim dijelom Ljubuškog.

Inače, sporovi oko teritorija nisu samo u Veljacima pa je tako, primjerice, još uvijek aktualna problematika o graničnoj crti između Vojnića i Klobuka. Podsjećamo, još u ožujku prošle godine na tadašnjoj sjednici OV-a Ljubuški, među točkama dnevnog reda bila je predviđena i ona o pomjeranju granice između ova dva mjesta, prema kojoj bi Klobuku dodijeljen bio i dio teritorija Vojnića, ali tadašnjom pobunom Vojnićana s ciljem obrane teritorija, do pomjeranja granica nije došlo, no težnje i nastojanja za pomjeranjem ‘mrginja’ jednog dijela pograničnog stanovništva još uvijek su intenzivne.

 
 
index Instagram400x230 youtube