Učenici OŠ "IBM" Gračine – Ljubuški osvojili prvo mjesto na "Devetoj Galeriji volontiranja" [foto]

U prostorijama Hotela Hills Ilidža, u četvrtak 05.12.2019. godine sa održana je deveta Galerija volontiranja – završna manifestaciju projekta „Volontiranje je cool!“.  

Galerijom volontiranja željeli smo obilježiti Međunarodni dan volontera i promovirati doprinos od preko 70.000 volonterskih sati koji su učenici volonteri  dali  razvoju lokalnih zajednica.

Na manifestaciji je sudjelovalo blizu 400 volontera koji su predstavljali svoju volontersku grupu, a dolaze iz 44 osnovne škole iz 5 bh. županija: Kanton Sarajevo, Hercegovačko- neretvanski kanton/ županija, Zapadnohercegovački kanton/ županija, Bosansko- podrinjski kanton/ županija i Srednjobosanski kanton/ županija.

Svaka škola je osvojila nagradu partnera projekta. Pet škola koje su dobile najviše glasova od učenika i žirija osvojile su po 10 računala, a među njima je bila Osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić iz Ljubuškog.

Osnovna škola Tina Ujevića Vitina samim sudjelovanjem u projektu je osvojila jedno računalo i komplet novih lopti za školsku dvoranu.

Cilj manifestacije je bio omogućiti volonterima da prezentiraju svoj volonterski rad i angažman u zajednicama, razmjene iskustva koja su stekli sudjelovanjem na projektu „Volontiranje je cool!”, promoviraju korisne efekte volontiranja i pozovu vršnjake na razmišljanje i uključivanje u volonterski rad. Volontere projekta „Volontiranje je cool!“ podržali su predstavnici lokalnih vlasti, javne institucije, lokalne tvrtke ali i međunarodne organizacije poput Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini.

Poslijednja izmjena danaPetak, 06 Prosinac 2019 23:02
 
index Instagram400x230 youtube