Logo
Ispiši ovu stranicu

Upriličen susret gospodarstvenika Ljubuškog

Upriličen susret gospodarstvenika Ljubuškog

Na sinoć održanom susretu ljubuških gospodarstvenika u hotelu Bigeste prihvaćen je prijedlog gradonačelnika Nevenka Barbarića da se oformi Inicijativni odbor koji će pripremiti teren za uspostavljanje udruge koja će okupljati ljubuške poslodavce.

Inicijativni odbor ima zadaću u roku od 60 dana napraviti akte i pripremiti izbornu skupštinu Udruge ljubuških poslodavaca.

Članovi inicijativnog odbora su Zoran Vukšić, Miro Rupčić, Mladen Džajić, Tonćo Vukojević, Mladen Pavlović, Stipe Primorac i Vedran Markotić.

Uspostavljanjem Inicijativnog odbora završen je formalni dio sinoćnjeg susreta gospodarstvenika u hotelu Bigeste, a nakon toga okupljeni su prošetali do Zimskog grada.

Uoči glasanja za Inicijativni odbor, sinoć je gradonačelnik Nevenko Barbarić održao zanimljiv govor o stanju gospodarstva u Ljubuškom. Govorio je o projektima koje je Grad Ljubuški proveo u godini koja je na izmaku, o tome što sve planiraju u nadolazećoj 2020. godini, osvrnuo se na razne teme iz sfere gospodarstva, odlazak mladih, stanje radne snage, uvjete investiranja…

Nakon gradonačelnika, šef Službe za gospodarstvo i financije grada  Ljubuški Stipe Bubalo je govorio o usvojenom rebalansu proračuna za 2019. godinu te o prijedlogu Proračuna za 2020. koji je trenutno na javnoj raspravi. 

Predavanje o aktualnoj gospodarskoj situaciji o BiH održao je prof. Nikola Papac. 

O stanju u državi i stanju u gospodarstvu iz perspektive poslodavca govorio je Ante Tomić, vlasnik tvrtke AT Kerametal.

Nakon svih izlaganja, gradonačelnik Barbarić je inicirao uspostavljanje Udruge koja će okupljati ljubuške poduzetnike.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!