"Advent u Ljubuškom": Danas otvaranje klizališta i paljenje prve adventske svijeće

Zvuci božićnih zvončića svakim danom bivaju glasniji, te nagovještavaju manifestaciju "Advent u Ljubuškom".

Danas, 1. prosinca započinje Advent/Došašće - vrijeme priprave  za najradosniji kršćanski blagdan Božić, a ujedno i manifestacija "Advent u Ljubuškom". Središnji gradski trg dr. Franje Tuđmana već krase klizalište, adventski šatori i kućice, ali i nezaobilazni božićni ukrasi.

U predstojeću nedjelju spomenuti trg zasjat će u još ljepšem sjaju, budući da će se, u okviru spomenute manifestacije, upaliti prva adventska svijeća. Ujedno, zamirisat će medenjaci, kuhano vino i gastronomske delicije ljubuškog kraja.

Prvo klizalište, koje nadasve najmlađi s nestrpljenjem iščekuju, otvorit će svoja vrata. Stoga vas pozivamo da u nedjelju, s početkom u 17 sati posjetite gradski trg, te da uživate uz zvuke dobre glazbe u klizanju.

U večernjim satima pak, konkretno u 19.30 sati upriličit će se paljenje prve adventske svijeće preko puta zgrade gradske uprave - nadomak fontane, na adventskom vijencu koji će svojim sjajem krasiti grad i ukazivati na blizinu proslave Isusova rođenja. Čast paljenja prve adventske svijeće pripala je župljanima Humca.

Podsjećamo, manifestacija "Advent u Ljubuškom" trajat će od 1. do 24. prosinca i bit će obogaćena brojnim kulturno, sportskim i zabavnim sadržajima, kao ujedno nezaobilaznom zimskom atrakcijom - klizalištem (koje će biti otvoreno do 6.siječnja) te gastronomskim delicijama.

Budite dijelom adventske čarolije u Ljubuškom. Vidimo se u nedjelju!

 
Poslijednja izmjena danaNedjelja, 01 Prosinac 2019 13:44
 
index Instagram400x230 youtube