Logo
Ispiši ovu stranicu

Gradovi Ljubuški i Široki dobili novu uličnu rasvjetu

Gradovi Ljubuški i Široki dobili novu uličnu rasvjetu

Projekt rekonstrukcije i zamjene rasvjetnih svjetiljki u Širokom Brijegu i Ljubuškom privodi se kraju.

-Zamijenili smo više od 900 rasvjetnih tijela u Širokom Brijegu i preko 700 u Ljubuškom, s tim da će se brojka vjerojatno povećati za oko 200 komada u oba grada – izjavio je za Fenu županijski ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Miroslav Ramljak.

Po njegovim riječima, posao zamjene zastarjelih žarulja energetski efikasnom LED rasvjetom trebao je već biti okončan, no vremenske prilike utjecale su na prolongiranje rokova.

-Projekt je već trebao biti završen, međutim, kiša je to poremetila. Ipak, sav posao bit će završen kroz dan ili dva – dodao je ministar Ramljak.

Istaknuo je da će uklonjena rasvjeta biti propisno zbrinuta s obzirom da se radi o ekološki neprihvatljivim žaruljama na bazi žive.

Pored ekološke dimenzije ovoga projekta, Ramljak je istaknuo ekonomsku stranu s obzirom da će značajno biti smanjenji troškovi potrošnje električne energije, kao i troškovi održavanja.

Sredstva potrebna za rekonstrukciju rasvjete u Širokom Brijegu iznose oko 400.000 maraka. Pola sredstava osigurala je Vlada Zapadnohercegovačke županije, a pola Razvojni program Ujedinjenih naroda UNDP.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!