Logo
Ispiši ovu stranicu

Grad Ljubuški domaćin promocije "Smjernica za promociju i utvrđivanje najboljeg interesa djeteta"

Grad Ljubuški domaćin promocije "Smjernica za promociju i utvrđivanje najboljeg interesa djeteta"

Dana, 17. listopada Grad Ljubuški će u suradnji sa mrežom "Snažniji glas za djecu" biti domaćin promocije "Smjernice za promociju i utvrđivanje najboljeg interesa djeteta", a ista se održava u hotelu Bigeste s početkom u 12:00 sati.

Projekat je podržan od strane UNICEF-a BiH.

Smjernice su rađene su za oblasti obiteljske i socijalne zaštite, obrazovanja, zdravstvene zaštite, građanskih sudskih postupaka, krivičnih postupaka i smjernica za izradu javnih politika, zakona i podzakonskih akata koji se tiču djece.

Program održavanja promocije

Capture.JPG

 

Najbolji interes djeteta jedan je od osnovnih principa na kome se zasniva i štiti cijeli set prava djeteta sadržanih u Konvenciji, bez čijeg se poštivanja nijedno drugo pravo ne može u potpunosti ostvariti. Smjernice su rađene za oblast obiteljske i socijalne zaštite, obrazovanja, zdravstvene zaštite, građanskih sudskih postupaka, krivičnih postupaka, kao i za izradu javnih politika, zakona i podzakonskih akata koji se tiču djece.

Namjenjene su profesionalcima, službenicima i tijelima, u čijoj nadležnosti su postupci u kojima se odlučuje o pitanjima koja se tiču djeteta, prije svega: sucima, tužiteljima, stručnim suradnicima suda i tužiteljstva, odvjetnika, stručnim djelatnicima tijela starateljstva (posebno socijalnim djelatnicima), zdravstvenim i kulturno-obrazovnim djelatnicima, profesionalcima u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti, te policijskim službenicima i studentima humanističkih znanosti.

Poslijednja izmjena danaUtorak, 15 Listopad 2019 09:32
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!