Logo
Ispiši ovu stranicu

Što se to nudi na tržnici u Ljubuškom? [foto]

Što se to nudi na tržnici u Ljubuškom? [foto]

Jutrošnji posjet tradicionalnoj manifestaciji "Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje" bio je povod da se s Trga dr. Franje Tuđmana uputimo nekoliko metara dalje do tržnice i "bacimo oko" na ono što su prodavači izložili.

Primjetno je kako je, za razliku od nekadašnjih vremena, tek pola štandova opremljeno odjevnim predmetima, alatom, voćem, povrćem… Tek poneki od kupaca je zastao da nešto kupi, a najviše njih se zadržalo za štandom dugogodišnje prodavačice Mire Rašić.

Ljubazna, kao i uvijek, informirala nas je o cijenama svojih proizvoda. Oko 70 posto njih je iz vlastite proizvodnje njezine obitelji pa se tako po povoljnim cijenama mogu kupiti paprike roge i patlidžani (za 1 kg) po cijeni od 1.50 KM za veće količine, a za manje po cijeni od 2 KM. U ponudi su i šipci koji koštaju 2, 2.50 KM, mahuna, blitva i špinat 3 KM, mandarine i dunje 2 KM te krumpir 1 KM. Domaća rakija, pak, košta 10 KM, ajvar 8 KM, a ćupter 5 KM.

Prodaja, kako je istaknula za Bolji Ljubuški, ide dobro. Nije kao nekada, no, zahvaljujući vjernim kupcima, već godinama rado dolazi na ljubušku tržnicu.

Napuštajući Mirin štand zatekli smo i prodavače tepiha, a na upit o cijenama dobili smo odgovor: „Najeftiniji košta 40, a najskuplji 140 KM.“.

IMG 3062

IMG 3063

IMG 3064

IMG 3068

IMG 3071

 

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!