Vježba evakuacije i spašavanja u SSŠ Ruđera Boškovića Ljubuški [foto]

Danas je u Srednjoj strukovnoj školi Ruđera Boškovića u Ljubuškom održana  pokazna vježba evakuacije i spašavanja u organizaciji Županijske uprave civilne zaštite.

Tijek vježbe počeo je otkrićem (simulacijom) požara u radionici kojeg je otkrio domar, te nakon što požar nije uspio ugasiti ručnim aparatom poziva vatrogasnu službu i alarmira osoblje u školi o nastaloj situaciji.

civilna-ljubuski11019-13.jpg

Slijedi potom evakuacija svih prisutnih u školi, te dolazak pripadnika vatrogasne postrojbe, Crvenog križa i HGSS-a koji pregledavaju prostorije škole i nalaze pritom ozlijeđenog učenika (simulacija).

civilna-ljubuski11019-17.jpg

Ozlijeđenom učeniku se na licu mjesta pruža prva pomoć te slijedi dolazak vozila Hitne pomoć i pripadnika policijske uprave Ljubuški koji osiguravaju mjesto događaja. Ozlijeđeni se potom prevozi  na daljnju obradu u prostorije Doma zdravlja.

civilna-ljubuski11019-9.jpg

Nakon uspješnog saniranja požarišta vježba završava a program se nastavio u gradskoj dvorani predstavljanjem rada i ustrojbe Civilne zaštite ZHŽ  uz podjelu i predstavljanje edukativnog  letka  s uputama o pravilima ponašanja i zaštite u slučaju pojave prirodnih i drugih nesreća. Ista vježba održat će se sutra u Gimnaziji Ljubuški.

U današnjoj vježbi su sudjelovali predstavnici Županijske uprave Civilne zaštite i Županijskog Crvenog križa u suradnji sa Gradskim službama sektora civilne i protupožarne zaštite, profesionalnom vatrogasnom postrojbom PVP Ljubuški, HGSS Ljubuški, Policijskom upravom Ljubuški, Domom zdravlja Ljubuški i učenicima  i djelatnicima SSŠ Ruđera Boškovića.

 

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 02 Listopad 2019 17:11
 
index Instagram400x230 youtube