IMPHACT projekt – Isporuka vozila za mobilni palijativni tim Doma zdravlja Ljubuški

Dom zdravlja Ljubuški, unatoč izazovnim vremenima, uspješno nastavlja s realizacijom projektnih aktivnosti u sklopu Interreg IPA projekta prekogranične suradnje – IMPHACT. 

Danas je ispred Doma zdravlja Ljubuški organizirana mala svečanost primopredaje vozila za mobilni palijativni tim, koje je kupljeno u sklopu ovoga projekta. Nakon potpisa ugovora o nabavci vozila s najpovoljnjim ponuđačem, tvrtkom MRM d.o.o. iz Ljubuškog sredinom prosinca 2020. godine, sukladno ugovornim obvezama, vozilo za mobilni palijativni tim je prije nekoliko dana isporučeno Domu zdravlja Ljubuški, a danas smo organizirali primopredaju vozila našem osoblju koje će se njime služiti na korist i zadovoljstvo naših bolesnika. Radi se o vozilu Volkswagen Polo, čija je vrijednost 23.846,15 KM (bez PDV-a).Primopredaju su izvršili predstavnik firme MRM Ivan Vidović i ravnatelj Doma zdravlja dr. Ivan Landeka.

2222

Dom zdravlja Ljubuški kroz ovakve projekte u kojima nabavljamo vrijednu medicinsku i drugu opremu koja je potrebna za naš rad te kroz brojne edukacije i stručne seminare iz palijativne skrbi koje pohađaju naši djelatnici, nastoji svakim danom poboljšavati razinu i kvalitetu zdravstvene zaštite palijativnim bolesnicima. Usluge palijativne skrbi pružamo našim bolesnicima u Centru za palijativnu skrb - Hospciju Doma zdravlja Ljubuški, ali jedan dio naših palijativnih bolesnika želi biti u teškoj bolesti s kojom su suočeni ostati u svojim domovima, a naša je dužnost da im zdravstvenu njegu i skrb pružimo na kvalitetan način i kod kuće.  Naš rad smo prije nekoliko godina organizirali da imamo kadrovski osposobljenu službu koja može taj posao raditi maksimalno kvalitetno i  korektno, poštivajući sve važeće propise, ali smo imali ograničenja u smislu vozila, koje je bilo dotrajalo, sa čestim kvarovima, tako da mislimo da smo ovaj problem uspješno dugoročno riješili nabavkom ovoga automobila.

444

Nakon provedenih prostupaka javnih nabava, u narednih tjedan dana očekujemo potpise ugovora za nabavku vrijedne medicinske opreme u sklopu IMPHACT projekta. Nadamo se kako će uspješno biti realizirana nabavka 2 monitora za praćenje vitalnih parametara bolesnika, EKG aparata te vrijednih aparata za magnetnu terapiju bola i funkcionalnu magnetnu stimulaciju, ukupne vrijednosti 163.900 KM

Poslijednja izmjena danaPetak, 22 Siječanj 2021 17:38
 
index Instagram400x230 youtube