Dr. Landeka: U Ljubuškom 44 novozaražene osobe, ljudi nam umiru! Pametnome dosta!

U današnjem izvješću, za Radio Ljubuški,  dr. Ivan  Landeka ravnatelj Doma zdravlja Ljubuški i član Kriznog stožera Ministarstva zdravstva ŽZH komentirao je veliki porast broja zaraženih u gradu Ljubuškom, te je, među ostalim, kazao:

 „Teško je  nakon ovoliko priče, apeliranja i upozoravanja reći nešto novo i nešto pametno, došli smo u situaciju kada nam je pandemija izmakla kontroli, a u ovom dijelu poštivanja propisanih epidemioloških mjera koje svi već odavno znamo se jako malo toga promijenilo.

Danas bih samo prezentirao stanje s korona virusom u našem gradu kroz nekoliko brojčanih pokazatelja ; do sada smo imali 439 osoba sa laboratorijski potvrđenom infekcijom novim korona virusom i još oko 1400 osoba koje su bile u samoizolaciji kao kontakti pozitivnih osoba.

U zadnjih tjedan dana su na prisustvo koronavirusa testirane su 302 osobe iz Ljubuškog, od čega je 109 pozitivnih osoba na prisustvo SarsCov2 virusa na području našega grada što je četvrtina ukupnog broja pozitivnih osoba od početka pandemije, a samo s jučerašnjeg testiranja prema dosad pristiglim rezultatima testiranja  imamo 44 pozitivne osobe.

U zadnja tri dana je 5 osoba sa područja Ljubuškog hospitalizirano u Covid bolnici SKB Mostar sa teškim i vrlo teškim oblicima bolesti.

U Covid ambulanti Doma zdravlja Ljubuški svakog dana se pregleda 30-40 osoba , odradi se rendgen pluća, laboratorijski nalazi… U zadnjih pet dana na žalost preminulo je pet osoba iz Ljubuškog koje su bile pozitivne na koronavirus, te su od posljedica covid infekcije skončali svoj život.

Ovim putem svim obiteljima preminulih sugrađana iskazujem izraze iskrene sućuti.

Uz još jedan poziv da se počnemo ozbiljno i odgovorno ponašati, gore navedene podatke bi sažeo u jednu rečenicu „Pametnome dosta!.“

 
index Instagram400x230 youtube