Maksimalne mjere zaštite za ljubuške učenike

Istaknuto Maksimalne mjere zaštite za ljubuške učenike

Grad Ljubuški je pred početak nove školske godine osigurao sve potrebne higijenske uvjete za odvijanje nastave sukladno zaključcima održanog sastanka između predstavnika Grada i predstavnika osnovnih škola.

Ljubuški vatrogasci su proteklih dana preparatom na bazi klora izvršili dezinfekciju vanjskih površina svih vrtića i škola, kako središnjih tako i područnih. Također, izvršena je i dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija unutarnjih prostorija škola.

Osim toga, izvršena je podjela zaštitnih maski, dezinfekcijskih sredstava i drugih potrepština koje će školama pomoći na zaštiti zdravlja i provođenju smjernica Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke među kojima stoji da su djeca starosti od 10 i više godina dužna nositi respiratornu masku prilikom dolaska i odlaska s nastave, kao i nastavnici, koji su cijelo vrijeme nastave dužni nositi respiratorne maske ili vizire.

Da bi se djelatnici škola koji brinu o higijenskim uvjetima što kvalitetnije pripremili za početak nove školske godine, Crveni križ Grada Ljubuškog je s djelatnicima Zavoda za javno zdravstvo ŽZH održao predavanje o tome kako na najučinkovitiji način u novim, prilagođenim uvjetima zbog pandemije koronavirusa, održavati unutarnje prostorije škola i školskih dvorišta s ciljem maksimalne zaštite svih sudionika nastavnog procesa.

viber_slika_2020-09-03_09-22-03.jpg

MaSKE_Ljubuski.JPG

 
index Instagram400x230 youtube