Dr. Landeka: Situacija je alarmantna, u Ljubuškom očekujemo više od 10 novozaraženih, ZHŽ najpogođenija u Europi

Istaknuto Dr. Landeka: Situacija je alarmantna, u Ljubuškom očekujemo više od 10 novozaraženih, ZHŽ najpogođenija u Europi

„Trenutna epidemiološka situacija u Ljubuškom nije nimalo dobra ni povoljna, na testiranju u srijedu smo imali osam novozaraženih s područja našeg grada, a na testiranju koje je naša higijensko-epidemiološka služba obavila jutros testirali smo 30 -tak osoba s područja Ljubuškog i očekujemo sigurno više od 10 novozaraženih osoba“, rekao je u današnjem izvještaju za Radio Ljubuški dr. Ivan Landeka, ravnatelj Doma zdravlja Ljubuški i član županijskog i gradskog Kriznog stožera.

Klinička slika bolesnika je sve teža i teža. Imali smo preko 10 obostranih virusnih upala pluća kod COVID-19 pozitivnih bolesnika samo tijekom ovog tjedna“, kaže dr. Landeka.

On je dodao kako je nekoliko bolesnika nakon pregleda hospitalizirano, a nažalost ima i bolesnika koji su na respiratoru.

„Vidjeli smo jučer apel iz SKB-a Mostar da su njihovi kapaciteti već gotovo popunjeni, nažalost, popunjeni su većim dijelom pacijentima iz naše županije - županije koja je po broju zaraženih na broj stanovnika jedno od najpogođenijih područja u Europi, a možda i šire„, kaže dr. Landeka koji je uputio i apel nadležnima da se više aktiviraju oko suzbijanja pandemije.

Ponovio je kako bolnički kapaciteti imaju svoja ograničenja te da veća okupljanja treba zabraniti dok se situacija ne popravi.

Osvrnuo se i na sutrašnju krizmu.

„Molimo naše sugrađane da prilikom današnje ispovijedi nose maske, da se ispovijed organizira u vanjskim prostorima kao i sutrašnja krizma i da se proslave obave u krugu obitelji jer je to jako važno za suzbijanje daljneg širenja ove pandemije“, upozorava. Dr. Landeka.

 
index Instagram400x230 youtube