Obilježen Dan zahvale i sjećanja na sve ljubuške žrtve iz Domovinskog rata poginule na "Uskopljanskoj bojišnici" [foto]

Istaknuto Obilježen Dan zahvale i sjećanja na sve ljubuške žrtve iz Domovinskog rata poginule na "Uskopljanskoj bojišnici" [foto]

Svečanim misnim slavljem u crkvi svetog Ante na Humcu i polaganjem vijenaca i svijeća kod spomen obilježja, u organizaciji udruga proisteklih iz Domovinskog rata i Grada Ljubuškog, u nedjelju je obilježen Dan zahvale i sjećanja na sve ljubuške žrtve iz Domovinskog rata poginule na "Uskopljanskoj bojišnici" (Mario Perić, Ante Jurič, Darko Boras, Franjo Roso, Vinko Lauc, Franjo Čuvalo, Dinko Zovak, Đuro Pap, Miljenko Matić, Ivica Ćutuk i Ilija Bebek).

Svetu misu je predslavio fra Dario Dodig, gvardijan franjevačkog samostana sv. Ante, a potom se obilježavanje nastavilo na groblju u Pidrišu.

Vijence uz zapaljenu svijeću, odajući počast žrtvi koji su branitelji dali, položili su članovi obitelji poginulih branitelja, čelnici grada Ljubuškog na čelu s vršiteljem dužnosti gradonačelnika Vedranom Markotićem i predsjednikom Gradskog vijeća Tihomirom Kvesićem zajedno s županijskim dužnosnicima - predsjednikom Skupštine Ivanom Jelčićem, dopredsjednikom Vlade i ministrom financija Tonijem Kraljevićem i ministrom hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Mladenom Begićem te predstavnici braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata i suborci.

Danu zahvale i sjećanja nazočio je i saborski zastupnik Nevenko Barbarić.

Fra Andrija Nikić slavio je službu riječi uz prigodnu molitvu za sve poginule hrvatske branitelje, osobito one koji su pali na „Uskopljanskoj bojišnici“ poručivši kako je svima obveza moliti za mir i slogu.

IMG_6257.JPG

IMG_6289.JPGIMG_6284.JPGIMG_6282.JPGIMG_6273.JPGIMG_6294.JPGIMG_6290.JPG

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 03 Kolovoz 2020 09:24
 
index Instagram400x230 youtube