Ante Nazor: Država koja baca obrambene simbole nema budućnosti!

Potez predsjednika Zorana Milanovića koji je radi napisa “Za dom spremni” napustio Okučane u kojima se obilježava obljetnica akcije Bljesak prokomentirao je ugledni povjesničar Ante Nazor koji smatra da je taj njegov potez zasjenio obilježavanje operacije Bljesak.

“Nažalost ovaj događaj zasjenio je obilježavanje obljetnice ‘Bljeska’, jako sam razočaran sa ovime što se dogodilo, do sada je a tako će i ostati dok je Hrvatske, amblem HOS-a bio je nazočan na svim obilježavanjima, na svim mjestima gdje su pripadnici HOS-a branili i oslobađali Hrvatsku. Zastava HOS-a bila je od Vukovarske kolone, od Škabrnje, od Dubrovnika na Srđu i tako će i ostati dok je Hrvatske jer ako ćemo se sramiti znakovlja pod kojim su ginuli Hrvati braneći ovu državu onda ni ta država nema budućnost, govorim vrlo jasno o amblemu HOS-a, jedne od postrojbi koja je branila Hrvatsku u Domovinskom ratu.

Na području Okučana vodile su se presudne bitke za opstojnost Hrvatske. Tu je spriječen prodor Banjalučkog korpusa na putu prema Virovitici s ciljem da presječe Hrvatsku, na tom području su 1991. pale velike žrtve. Imao tu veliki broj spomenika, imamo Spomen području Trokut na kojem su se vodile teške bitke.

Tu se nalazi i Spomen ploča pripadnicima HOS-a i svim drugim braniteljima kojie su 1991. branili, a 1995. oslobađali Hrvatsku. Država koja počme bacati simbole i spomen ploče ljudima koji su ju branili i oslobodili nema budućnosti. To je moje zapaženje. Moram reći da sam šokiran ovim ponašanjem”, zaključuje Nazor.

Poslijednja izmjena danaSubota, 02 Svi 2020 20:43