Logo
Ispiši ovu stranicu

Mariana: Zašto vam smetaju Hercegovke i hercegovačke obitelji? Zašto ste zaboga tako zlobne?

Mariana: Zašto vam smetaju Hercegovke i hercegovačke obitelji? Zašto ste zaboga tako zlobne?

Ja sam hercegovka. Aksiom ovih prostora. Malena rastom ali dušom velika. Svaka hercegovačka žena je jaka, čak i ako je malena rastom eh tada je brate mili ljuta ko šipak ljutunac ubran u kakvom ljubuškom seocetu ili negdje drugdje u ovo vrijeme kad jesen jamlja svoj danak!

Pitaj Dream team babe kakve su hercegovke. One će ti najbolje znati reći tko je i što je hercegovka. Pitaj ih znaju li puniti paprike. Jesu li varane, jesu li im muževi smjeli visiti po kafanama, (kladionicama) dok oni doma čuvaju nejačad ucviljene od muke i nevolje koja ih je eto snašla slabe.

Pitajte ih Martina i Marina. Da, vama se obraćam u ime svih žena koje ste povrijedile svojim pisanjem. Upravo vama.

Predstavile ste žene hercegovke kao zaostale, primitivne, tuntave, varane.. Bog dragi zna dokle seže vaša zloba. Jedna “brani” drugu pa se obje strovale još dublje u provaliju.

Ja nemam svoju stranicu da ubirem lajkove da me raja prati i skandira mi nazivajući me kraljicom i misleći za me da sam revolucionarka novog doba.. (Demagogija obična , ako mene pitate).

Ja sam revolucionarka svoje kuće. Svoje međe i svog zida odakle inat teče poput žive vode.. Kao i želja za iskonskom pravdom, između ostalog. K’o ‘priprosta hercegovka’, šta ćeš! Pajdo Konfučije je fino rekao “Ako želite mijenjati svijet počnite prvo od sebe!”

Zbog čega to ne primjenite kod sebe drage nepogrešive i samopravedne žene? Dokle idu više vaše uvrede? Šta vam je? I oklen( oklen je metnuto namjerno!) vam ideja da mi , hercegovke šutimo? To ste vi nešto pobrkale.

Mi ne šutimo ni na nepravdu ni na muževe , a kad zagalamimo na djecu pet sela dalje se čuje jerbo mi ispod glasa ne znamo pričati. Ili to iz vas progovara zloba ili koji kompleks donešen iz kuće jer ste živjele u disfunkcionalnim obiteljima gdje se osjećao miris punjenih paprika a vaši očevi ‘odali po selu i pili dok je mater brisala suze o pregaču koja se čula po zaprški..

A to ste i same sigurno osjetile. Jer da su šutjele k’o da bi poskoka ćerali sa grane ako vam ne bi smetao? Ili plašio..? Sumnjam.

Martini i Marini sretan rad i ubuduće Uz potpis svih onih “primitivnih i zaostalih hercegovki” Koje ne šute. U svakom slučaju Bog vas blagoslovio.

 

 
Poslijednja izmjena danaUtorak, 15 Listopad 2019 17:53
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!