Gdje se nižu uspjesi tu su i Hercegovci

Hrvatska rukometna reprezentacija do 21 godine borit će se danas od 16:30 za naslov svjetskog prvaka protiv Francuske nakon što je u subotnjem polufinalu u španjolskoj Pontevedri nadigrala Portugal 31:28 (12:9).

Ova generacija hrvatskog rukometa ima sjajne igrače koji već sada igraju ozbiljan rukomet i na seniorskoj razini. Halil Jaganjac je bio najbolji strijelac SEHA lige u Metalurgu, Ivan Martinović ,(čiji su roditelji iz BiH, a on je rođen u Austriji) igra u Bundesligi, Josip Vekić je standardan u PPD Zagrebu.

Gdje se nižu uspjesi tu su i Hercegovci

Ivan Ereš dolazi iz Ljubuškog, jedan je od najtalentiranijih hrvatskih rukometaša i jedan od najperspektivnijih golmana. Josip Šarac, daroviti lijevi bek također je iz Ljubuškog, a obojica su započeli svoje karijere u legendarnom Izviđaču.

Filip Vistorop, mladi Mostarac je prošle a i ove sezone pokazao zašto se smatra jednim od najvećih hercegovačkih talenata, njegova pozicija je srednji vanjski.

Rukometaši Hrvatske imaju sjajnu podršku svojih starijih kolega.

Na društvenim mrežama sreću su im poželjeli Domagoj Duvnjak, Luka Stepančić, Stipe Mandalinić i mnogi drugi. Vjeran navijač je i Darijo Srna, čiji nećak Zvonimir igra u mladoj reprezentaciji.

Izbornik i tvorac ove čudesne generacije Davor Dominiković najavio je finale, ali i izrazio ljutnju jer IHF i organizatori turnira nisu baš najspretnije složili raspored.

"Francuska – vidio sam 16 minuta danas jer su igrali prije nas i 14 minuta protiv Danske. To znači da je dugačka noć pred nama. Prošlu smo zaspali u pola pet, ovu ćemo vjerojatno u pet. Nevjerojatno je da su IHF i domaćin tako složili kalendar da iz dvorane izađemo noćas oko ponoći i već sutra u rano poslijepodne igramo finale. Hvala im što se na takav način brinu o zdravlju igrača", zaključio je Dominiković.

Finale se danas igra u španjolskom gradu Vigu, a prijenos je na Sportklubu 3.

Poslijednja izmjena danaNedjelja, 28 Srpanj 2019 14:47