Logo
Ispiši ovu stranicu

Epidemiologinja Jurić: Zbog povišene temperature svi će se htjeti testirati na koronu

Epidemiologinja Jurić: Zbog povišene temperature svi će se htjeti testirati na koronu

”Trenutna situacija na području Županije u kojoj ja vodim taj javni sektor – županije Zapadnohercegovačke, je da već 19. dan zaredom bilježimo pad broja oboljelih. Imamo neke male, sitne skokove koje su rezultati nepoštivanja mjera.

Situacija u susjednoj Hercegovačko-neretvanskoj županiji nije nimalo zadovoljavajuća”, kazala je epidemiologinja Andrea Jurić za N1.

Govoreći o budućnosti, ona je rekla da će doći do pogoršanja stanja.

”Naravno, doći će do pogoršanja stanja, a jedan od tih razloga su i vremenske prilike. Hladno vrijeme nas prisiljava da boravimo u zatvorenom prostoru. Bliži kontakti će biti češći, zagrijavanje prostorija isušuje zrak, isušivanje oštećuje gornje dijelove dišnog sustava. Imamo i pojavu sezonske gripe i javit će se jedna konfuzija među ljudima i povišena temperatura će djelovati na način da će svi htjeti da se testiraju na koronu. To će previše opteretiti zdravstveni sustav koji je već sada na brojnim mjestima na svojim maksimalnim kapacitetima”, ispričala je Jurić.

Istaknula je da je problem u radu inspekcije.

”Inspekcija ne radi svoj posao jednako ažurno i kvalitetno u svim našim županijama i ljudi su prepoznali pukotine u sustavu i to iskorištavaju. Same mjere su dobre i sprečavaju rast, ali što vam znače mjere kad to na terenu ne možete iskontrolirati”, rekla je Jurić.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!