General Glasnović: Inzistirat ćemo na povratku Herceg Bosne kao hrvatske federalne jedinice u BiH

Glasnović je u priopćenju naveo kako će inzistirati na donošenju novog izbornog zakona u Hrvatskom saboru tako da se broj zastupnika, hrvatskih državljana bez prijavljenog prebivališta u Hrvatskoj, uskladi te da imaju razmjeran broj zastupnika u Hrvatskom saboru, to jest da svaki glas hrvatskog državljanina ima jednaku vrijednost.

Tražit će i da se broj zastupnika uskladi razmjerno s brojem birača koji žive izvan Hrvatske.

Rekao je i kako će inzistirati na uvođenju elektroničkoga ili dopisnoga glasovanja tako da svoje biračko pravo, već na sljedećim izborima, mogu ostvariti svi hrvatski državljani, pa i Hrvati iz Bosne i Hercegovine i inozemstva, bez diskriminacije. 

'Inzistirat ćemo na povratku Herceg Bosne'

Inzistirat će, kaže, na stvarnoj ravnopravnosti i na punoj zaštiti hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, a od nove hrvatske Vlade odmah nakon konstituiranja zatražit će da poduzme sve mjere za zaštitu hrvatskog naroda u BiH predviđene Ustavom Republike Hrvatske, Washingtonskim i Daytonskim sporazumom. 

"Ako punu zaštitu hrvatskog naroda ipak ne bismo mogli postići u sadašnjim okvirima, te ako se bude i dalje pokušavalo njegovo dekonstituiranje - inzistirat ćemo na povratku "Herceg Bosne" kao hrvatske federalne jedinice u Bosni i Hercegovini", istaknuo je Glasnović.

"HDZ na svakim izborima zadnjih 20 godina lažno obećava da će to obespravljivanje Hrvata prekinuti, ali je potpuno jasno (jer su to već mogli) da to HDZ i HDZ BiH nikada neće učiniti ako im opet dopustite da se lažno predstavljaju kao zaštitnici hrvatskog naroda", poručio je biračima.

Rekao je i da će njihov uvjet za potporu novoj Vladi, dok se ne donese novi izborni zakon, biti odluka o nepriznavanju Željka Komšića kao predstavnika Hrvata i njegovo proglašavanje personom non grata u Hrvatskoj.

Zatražit će da novi saziv Hrvatskoga sabora donese rezoluciju o zaštiti hrvatskog naroda u BiH te da se osnuje ministarstvo povratka kao institucionalni okvir za sva pitanja Hrvata izvan Domovine.

"Za Hrvatsku i Hrvate borio sam se kao vojnik i hrvatski general te sam u tim borbama dvostruko teško ranjen. I ovu bitku zajedno ćemo dobiti jer naša srca kucaju zajedno za Hrvatsku i za Hrvate ma gdje se trenutno nalazili", poručio je Glasnović i pozvao birače da glasuju za njega i listu broj 10.

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 02 Srpanj 2020 21:47
 
index Instagram400x230 youtube