Bosiljko Mišetić u utrci za Sabor RH

Rođeni Ljubušak Bosiljko Mišetić jedan je od brojnih kandidata Hrvata podrijetlom iz Herceg-Bosne za Sabor na srpanjskim izborima u Republici Hrvatskoj.

Osim što će oni biti zastupljeni u XI. izbornoj jedinici, njihova imena naći će se na listama i u drugim izbornim jedinicima, ponajviše na onima koje teritorijalno obuhvaćaju Zagreb i okolna područja.

Na jednoj od njih bit će i Mišetić ispred Domovinskog pokreta Miroslava Škore i koalicijskih partnera. On se nalazi na 6. mjestu liste kojoj je nositelj Škoro i to u II. izbornoj jedinici, koja uključuje Dubravu, Sesvete i Dugo Selo, zatim Vrbovec, Križevce i Bjelovar pa sve do granice s Mađarskom.

Upravo ovu izbornu jedinicu sudionici političkih procesa smatraju najbitnijom zbog zanimljivosti koje su je obilježili na prethodnim izborima. Naime, tko je 2011., 2015. i 2016. pobijedio u njoj, kasnije je sastavio vladu.

Nasuprot Škore i Mišetića, u borbi za mandate, bit će Most s Ninom Raspudićem, HDZ s Gordanom Jandrokovićem, SDP i Restart koalicija s Rajkom Ostojićem i drugi.

Bosiljko Mišetić rođen je u Grabovniku 1945. godine. Pravnik je po struci.

Bio je ministar pravosuđa 1991.-1992., savjetnik predsjednika dr. Franje Tuđmana 1994.-1995., potpredsjednik vlade RH 1995. godine te saborski zastupnik u razdoblju 1995.-1999. godine.

Mišetić_-_Tuđman.jpg

 

 
index Instagram400x230 youtube