Ljubušak na listi HDZ-a u prvoj izbornoj jedinici

HDZ definira liste za srpanjske parlamentarne izbore, a osim što se zna da će na listi biti Anton Kliman, bivši ministar turizma, kao i Davor Ivo Stier, jedini iz oponentske ekipe te da na listi očito neće biti ni Miro Kovač ni Milijan Brkić.

Ugledni povjesničar Ivo Lučić, znanstvenik s Hrvatskog instituta za povijest te sveučilišni profesor, izlazi na parlamentarne izbore na listi HDZ-a.

Prema dogovoru s Andrejom Plenkovićem, kandidirat će se u prvoj izbornoj jedinici, koja obuhvaća sjeverozapadni dio Zagrebačke županije te dio centra i zapada Grada Zagreba.

"Napadi na HDZ i pokušaji razbijanja najvažnije državotvorne stranke, koja je dovela do osamostaljenja Hrvatske i imala glavnu riječ u njezinoj obrani i oslobađanju, razlog su zbog kojeg sam prihvatio Plenkovićev poziv da se angažiram na izborima za Hrvatski sabor. Jednostavno ne mogu prihvatiti pokušaje da se na svaki način kompromitira stranka čiji sam član od njezina osnutka", rekao je Lučić za Večernji list.

On je član HDZ-a od 1989.godine, ali nakon Tuđmanove smrti, sve dosad, politčki se bio potpuno pasivizirao. Inicijativa za njegov povratak u politiku bila je, kako doznajemo, obostrana, odnosno i njegova i vrha HDZ-a.

Iako se nagađalo da bi na listi HDZ-a mogao biti i general Mladen Markač, prema trenutačnim informacijama iz HDZ-a njega na listi ipak neće biti.

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 11 Lipanj 2020 18:04
 
index Instagram400x230 youtube