Predsjednik Uprave Hrvatskih šuma odbacuje navode vlasnika Lagera o ucjenama

Predsjednika Uprave Hrvatskih šuma, Krunoslava Jakupčića, 29. svibnja je uhitio Uskok kao osumnjičenika u slučaju 'vjetroelektrane'.

Tog je dana, sjećate se, 'pala' i Josipa Rimac, ali i još niz ljudi.

Krunoslav Jakupčić je odmah istog dana pred Uskokom iznio detaljnu obranu; porekao je krivnju te se izjasnio o, kako kaže, pritiscima tada još državne tajnice Josipe Rimac vezano za projekt vjetroelektrane Krš-Pađene.

Svoju stranu priče Krunoslav Jakupčić je trebao iznijeti u intervjuu za Jutarnji list, no to je na kraju, na savjet odvjetnika, odbio. Umjesto toga, ponudio je svoju reakciju na intervju Milenka Bašića, vlasnika vjetroparka projekta Krš-Pađene i drugooptuženog u aferi vjetroelektrana, za Večernji list.

Jakupčić u priopćenju za Jutarnji list navodi da Hrvatske šume odbijaju navode predstavnika CEMP-a o bilo kakvom 'reketu' i kočenju investicije. Isto tako, kaže da investitor prilikom izgradnje nije poštivao uvjete te je počinio šumsku štetu'.

Jakupčić dalje navodi da se investitor oglušio na njihova upozorenja, kao i da su ostali iznenađeni procjenom investitora da će izgradnja potrebnih prometnica stajati oko 29 milijuna kuna 'jer je taj iznos višestruko manji'.

Uz to, investitor je, stoji u priopćenju, bio dužan platiti naknadu za služnost na šumskom zemljištu u vlasništvu RH u iznosu od šest milijuna kuna, a investitor je to odbijao platiti pri čemu su i vršili pritisak i platili tek u prosincu 2019. godine.

Zanimljivo, Jakupčić je u priopćenju (koje u cijelosti možete pročitati u Jutarnjem listu) Josipu Rimac spomenu tek na samom kraju, ali je spomenuo da je vršila pritisak:

'Napominjemo kako su Hrvatske šume i njena Uprava u predmetu vjetroelektrane Krš-Pađene postupale pažnjom dobroga gospodara i naplatile iznos od 6 milijuna kuna od tvrtke CEMP po osnovi služnosti i pritom nisu pogodovale nikome, niti su reagirale na pozive i pritiske državne tajnice gospođe Rimac, već upravo suprotno, takve pritiske su rezolutno odbile.'

 
index Instagram400x230 youtube