Žena koja može parirati Glasnoviću! HDZ-ova snažna karika u lovu na glasove u Hercegovini...

Borba za svaki glas, tako se opisati mogu nadolazeći jako neizvjesni parlamentarni izbori, na kojima će snage odmjeriti sve političke opcije u zemlji.

Premda je Lijepa naša mala bara, s velikim brojem političkih stranaka, već se sada iz raznih anketa može iščitati da će se po ustaljenim navikama koplja lomiti između HDZ-a i SDP-ove Restart koalicije.

Ovom ustaljenom dvojcu račune bi mogao pomrsiti tek Domovinski pokret Miroslava Škore, koji se razgranao i oko sebe okupio istaknute konzervativce. Škoro međutim daleko veću opasnost predstavlja za Plenkovićev HDZ nego li za Bernardićevu Restart koaliciju u koju je predsjednik SDP-a pod novim imenom okupio stara lica. Naime, osim što će se sa Škorom sučeljavati po izbornim jedinicama u Hrvatskoj, HDZ-u će Škoro biti izazov i zbog glasača u Bosni i Hercegovini, koje je na prethodnim parlamentarnim izborima uspješno mobilizirao Milijan Brkić.

Budući da Plenković na Brkića više ne računa pitanje je na koji će način i s kime ići na glasove koji su se sve do posljednjih izbora doimali kao sigurni.

”HDZ će pokušati osvojiti sva tri zastupnika iz takozvane dijaspore”, kaže naš sugovornik. Dodaje kako će nastojati smanjiti šanse Željka Glasnovića koji je 2016.godine kao nezavisni zastupnik s 5211 glasova ušao u Sabor.

Naš sugovornik kaže kako će HDZ-u biti cilj podignuti odaziv na izbore. Dodaje i kako je Plenkovićeva vlada u ovom mandatu puno učinila za Hrvate u BiH.

“Pa pogledajte koliko smo samo u doba korone dali za mostarsku bolnicu, ne treba nam Brkić da bi mobilizirali naše birače, a osim toga što je točno Glasnović u svojem mandatu učinio za hrvatski narod u BiH? To će i biti naš najsnažniji adut u kampanji, objasniti ćemo narodu na koji se način borimo za njih, uvjereni smo da ćemo dobro proći”, priča naš sugovornik te naglašava kako bi HDZ-ova snažna karika u ovoj izbornoj jedinici mogla biti Zdravka Bušić.

”Mislimo da će ona uspješno parirati Glasnoviću, ona je iz Hercegovine, u tom je kraju cjenjena, konzervativka je, ali umjerena, vjerujemo da je ona naš najsnažniji adut”, zaključuje naš sugovornik.

Poslijednja izmjena danaUtorak, 26 Svi 2020 21:52
 
index Instagram400x230 youtube