Nino Raspudić: Ulazim u politiku, ali ne sa Škorom!

U današnjoj emisiji “Nedjeljom u 2” voditelja i urednika Aleksandra Stankovića, gostuje desni intelektualac i kolumnist Nino Raspudić.

Raspudić je posljednjih dana zanimljiv javnosti jer se počinjao spominjati kao jedan od novih Mostovih kapitalaca. Njegova supruga, Marija Selak Raspudić, javno je objavila da će se na Mostovoj listi naći kao nezavisna kandidatkinja, dok se sa službenom odlukom po pitanju Nine i njegovog političkog angažmana još čeka.

U emisiji je po prvotnom planu trebao gostovati Miroslav Škoro, no zbog obaveza na terenu Škoro je svoje gostovanje otkazao.

”Tjera u lisicu, istjera u vuka.”, komentirao je Raspudić kratko svoj dolazak umjesto Škore, te odmah potvrdio ono što se i očekivalo:

”Na početku te eksluzive”…, započeo je Raspudić o razlogu svog dolaska u NU2, ”…ulazim u arenu i istrčavam na teren”, eksluzivno je Raspudić potvrdio ulazak u politiku.

Uskoro je Raspudić potvrdio kako u politiku ulazi kao neovisni kandidat na MOST-ovoj listi, jer trenutno nema mogućnosti da se kreira neka nova politička opcija.

Stanković ga je upitao kako to da će se naći na listi onih za koje je govorio da su neozbiljni i nespremni, što je Raspudić opovrgnuo.

Opravdavao je i rad MOST-a, te ustvrdio kako je riječ o poštenim i čestitim ljudima, nesumnjivo ljudih dobrih namjera.

Imao sam grižnju savjesti, kritizirati ih.

Promijenilo se to što su tvrdi Raspudić, MOST-ovci sazrijeli. Na nekin način kazao je i kako je imao grižnje savjesti što im je predbacivao što su bili neiskusni političari, ali kako je pohvalno što su bili dovoljno hrabri u istu se upustiti.

Raspudić je kazao kako nije pregovarao paralelno sa Škorom i MOST-om već kako su međusobno pregovarali i zajedničkoj suradnji, kako bi stvorili što širi savez.

Sa Škorom kaže, nisu se našli jer je Raspudić tražio za sebe i svoje ljude da nosi odvojenu izbornu jedinicu, ali drugih zamjerki na njega nema.

O Velimiru Bujanecu i nedolasku u emisiju kazao je: ”Ono što je mene jako peklo i gdje sam bio najviše prisutan je gaženje Hrvata u BiH. Kad je Željko Komšić bio drugi put izabran…Bujanec je iz tjedna u tjedan dovodio Željka Budimira i druge bošnjačke pijune kad su Hrvati u BiH bili na dnu .Moguće da gospodin Bujanec možda nije bio informiran, ali bez njegove javne isprike nemam zašto gostovati kod njega”, ustvrdio je Raspudić.

Poslijednja izmjena danaNedjelja, 24 Svi 2020 14:27
 
index Instagram400x230 youtube