Slažu se izborne karte na desnici: Škoro već dogovorio jednu suradnju, krenuli i razgovori s Markić

Datum izbora se ne zna, no bili oni početkom ljeta ili ne, izborne karte na desnici ozbiljno se slažu.

Miroslav Škoro dogovorio je suradnju sa Zlatkom Hasanbegovićem, a krenuli su i razgovori sa Željkom Markić. No s Mostom i Hrvatskim suverenistima dogovora oko zajedničkog izlaska na izbore još nema, javlja RTL.

Zajednički vijenac za žrtve komunizma kao početak suradnje Domovinskog pokreta Miroslava Škore i bivšega potpredsjednika HDZ-a, a sada vođe Bloka za Hrvatsku, Zlatka Hasanbegovića.

"Drago mi je da je sa mnom danas gospodin Zlatko Hasanbegović, predsjednik Bloka za Hrvatsku, s kojim smo postigli dogovor o zajedničkom izlasku na izbore", rekao je Škoro.

Plan je da se platforma proširi i na sve one koji su podržavali Škoru u kampanji za predsjedničke izbore.

"Gospodin Škoro je u političkom smislu zapravo moralni pobjednih tih izbora i to je početak tektonskih političkih promjena", najavio je Hasanbegović.

No dogovora o zajedničkom izlasku na izbore s Hrvatskim suverenistima zasad nema.

"Moram naglasiti da se Hrvatski suverenisti pripremaju za parlamentarne izbore kroz izradu programa, kroz rad na terenu i kroz jasne političke stavove. Što se tiče suradnje s gospodinom Škorom, tek očekujemo konkretne razgovore", rekao je Hrvoje Zekanović, predsjednik Suverenista.

Most je sa Škorom već u pregovorima, potvrdio je njihov politički tajnik Nikola Grmoja.

"Razgovaramo kako bismo snažnije ugrozili duopol HDZ-a i SDP-a koji je Hrvatsku doveo, nažalost, tu gdje jesmo. Iz tog razloga smo otvoreni za razgovore i mogući dogovor", rekao je Grmoja.

Istodobno Domovinski pokret pregovara i sa Željkom Markić.

"Koliko ja znam, neki članovi Domovinskog pokreta su razgovarali s gospođom Markić. Nisam dobio nikakvu povratnu informaciju, ali ja se nadam i ne vidim razloga zašto nam se ne bi pridružila i gospođa Markić", komentirao je Škoro.

A razloge da se ne bi pridružila ne vidi ni Željka Markić. Podržava ujedinjavanje na desnici, a već ima i procjenu izbornog rezultata.

"Mi mislimo da bi bilo jako dobro da se za ove parlamentarne izbore oformi jedna platforma od desna na desno, od desnog centa na desno. Naša procjena je da jedna takva platforma može uvesti jedno 20-30 zastupnika u Sabor ako se oformi na ovaj način, od desnog centra na desno, ja mislim da imamo 30-ak ljudi koji su super i da im ja neću biti potrebna na listama", rekla je predsjednica udruge "U ime obitelji" Željka Markić.

Markić u platformi vidi i Marijanu Petir. Škoro spominje još manjih stranaka i udruga, a dogovor oko sastava, a i vodstva platforme očito neće ići glatko.

"Mislim da snagu ima platforma, da ne postoji nitko tko za sebe može ostvariti promjenu koja je potrebna", odgovorila je Markić na pitanje misli li da Škoro ima tu snagu, da može biti taj netko koji će ujediniti te opcije.

O suradnji sa Željkom Markić, barem tako kaže, Zekanović ništa ne zna: "Gospođu Markić nisam vidio jako, jako dugo, ali svatko ima pravo razgovarati s kim god hoće".

U kojem god sastavu desna platforma bila, nakon izbora kreće nova runda.

"Ovo je politika o čemu mi razgovaramo i u toj politici je najnormalnija stvar da razgovaramo i razgovramo cijelo vrijeme. I razgovarat ćemo cijelo vrijeme", poručio je Škoro na pitanje s kime je sve spreman razgovarati te je li i opcija HDZ i dalje "na stolu".

Prije toga treba oformiti platformu, a onda sastaviti liste koje bi trebale zadovoljiti ambicije svih opcija, što je teško i kada ju sastavlja samo jedna stranka.

Poslijednja izmjena danaUtorak, 05 Svi 2020 16:20
 
index Instagram400x230 youtube