Od ponedjeljka na HRT-u misa na rasporedu svaki dan

Istaknuto Od ponedjeljka na HRT-u misa na rasporedu svaki dan

Na inicijativu Hrvatske biskupske konferencije (HBK), Hrvatska radiotelevizija (HRT) od ponedjeljka uvodi – uz izravne prijenose redovnih nedjeljnih misa na HTV1 i HRA1- i svakodnevne izravne prijenose misa u 18 sati na svom Trećem programu HTV-a (HRT-HTV-3) i Trećem programu Hrvatskog radija (HRT-HRA3).

Mise će se služiti samo uz nazočnost kamera i ekipe Hrvatske radiotelevizije iz Crkve sv. Marka na zagrebačkom Gornjem gradu i trajat će oko 35 minuta, najavio je HRT.

“Time će, nakon odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja, HRT omogućiti svakodnevno emitiranje svetih misa na svom Trećem programu Hrvatske televizije i Trećem programu Hrvatskog radija”, poručio je glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

Inače, Hrvatska biskupska konferencija (HBK) objavila je u četvrtak privremene mjere kojima se sve mise, pučke pobožnosti, župna slavlja i svi sastanci otkazuju do daljnjega, u zatvorenim prostorima i na otvorenom, a vjernici se pozivaju na ustrajnu molitvu i solidarnost.

Predsjednik HBK-a zadarski nadbiskup Želimir Puljić poručio je jučer kako u Velikom tjednu i na Uskrs u crkvama neće biti liturgijskih slavlja svećenika s narodom te da će crkvene odredbe trajati 30 dana koliko traju i civilne odredbe u Hrvatskoj.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je jučer pismo vjernicima povodom bolesti COVID-19 te ih pozvao na intenzivniju molitvu istaknuvši da nadziranje i suzbijanje bolesti zahtijeva osobnu i zajedničku odgovornost vjernika i nadbiskupijske zajednice.

Uz one koji su izravno uključeni u zdravstvenu skrb i organizaciju društvenih služba, naglasio je, svatko od nas na svoj način može biti solidaran sudionik u pomaganju i u brizi za bližnje, posebno u pomoći starijim i osamljenim osobama.

To je ujedno i način da očitujemo svoje čovjekoljublje i domoljublje, poručio je.

 
index Instagram400x230 youtube