Stiže pravi kaos, izdali upozorenje za Hrvatsku i još sedam zemalja

Istaknuto Stiže pravi kaos, izdali upozorenje za Hrvatsku i još sedam zemalja

ESTOFEX, europski sustav za prognoziranje oluja, izdao je upozorenje razine 1 zbog jakog vjetra i to za Hrvatsku, Francusku, Austriju, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Albaniju i dio Njemačke.

Nakon dugotrajnog razdoblja neuobičajeno toplog vremena za ovo doba godine, danas stiže nagla promjena koja će biti kratkotrajna, ali prilično žestoka u meteorološkom smislu. Naime, zbog pristizanja hladne fronte koja donosi i snažne vjetrove, izdano je upozorenje za Hrvatsku.

Očekuje nas značajna, ali kratkotrajna promjena vremena jer će već do kraja današnjeg dana u čitavoj Hrvatskoj doći do promjene vremena, piše N1.

Vrlo vjetrovito i kišovito

Meteorologinja N1 televizije Tea Blažević kaže kako radarske snimke pokazuju približavanje hladne fronte Hrvatskoj. Ista je već zahvatila sjeverozapadnu Sloveniju, a do podneva bi trebala biti i nad našim područjem. Bit će vrlo vjetrovito, kišovito, uz grmljavinu, a u gorju će padati snijeg, kaže meteorologinja Blažević.

ESTOFEX, europski sustav za prognoziranje oluja, izdao je upozorenje razine 1 zbog jakog vjetra i to za Hrvatsku, Francusku, Austriju, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Albaniju i dio Njemačke.

U Čakovcu vjetar iščupao stablo

O kako jako vjetru se radi pokazuje video snimljen kod Ekonomske i trgovačke škole Čakovec. Tamo je, naime, vjetar iščupao veliko stablo, javlja eMeđimurje koje je objavilo i video. Jak vjetar bi, prema prognozi, trebao puhati i sutra.

U gorju moguć i snijeg

Državni hidrometeorološki zavod za danas prognozira, pak, pretežno oblačno vrijeme, prijepodne još toplo, uz mjestimičnu kišu, osobito od sredine dana. Kiša lokalno izraženija i praćena grmljavinom, a uz zahladnjenje u gorju će prelaziti u snijeg i stvarati tanji snježni pokrivač.

Prema večeri očekuje se postupan prestanak oborina. Na kopnu će puhati umjeren do jak jugozapadni vjetar, u gorju s olujnim udarima, sredinom dana i poslijepodne u okretanju na sjeverozapadni i sjeverni. Na Jadranu će umjereno jugo i južni vjetar jačati, a popodne okretati na zapadni i sjeverozapadni, potom i na buru koja će mjestimice imati olujne udare.

Najviša dnevna temperatura od 12 do 17 stupnjeva Celzijevih, no u unutrašnjosti prema večeri osjetno hladnije.

 

 
index Instagram400x230 youtube