Logo
Ispiši ovu stranicu

Pogledajte što se u subotu događalo u splitskom Varošu [Videorekostrukcija]

Pogledajte što se u subotu događalo u splitskom Varošu [Videorekostrukcija]

Split je još uvijek pod dojmom paklene subote kada je Filip Zavadlav u svom pohodu usred Varoša pobio troje ljudi.

Mladić, prema riječima svog odvjetnika, još nije pri sebi i nalazi se u zatvorskoj bolnici u Zagrebu, čak ni odvjetnik nije stigao razgovarati s njim, a za to vrijeme i dalje se pokušava shvatiti kako je Filip nabavio kalašnjikov, napravio masakr i nakon toga mirno otišao put kvarta Skalice i kafića Borsalino gdje ga je policija uhitila.

Upravo ta njegova zadnja ruta od Nazorovog prilaza do Borsalina ostaje nejasna, nikome nije jasno kako je neopažen stigao do Skalica iako je cijeli Split u tim trenucima znao tko je ubojica.

Utvrđeno je da je kobnog dana u 15 sati i 35 minuta naoružan automatskom puškom došao do ulice Šperun u samoj splitskoj gradskoj jezgri. Tamo je naišao na 38-godišnjeg Juricu Torlaka i 25-godišnjeg Marina Paića koji su bili na motociklu. Nije prozborio ni riječi, usmjerio je kalašnjikov prema njima i ispalio rafal koji ih je pokosio. Paić je ostao ležati mrtav pod motorom, Torlak je naknadno izdahnuo u bolnici.

Ubojica je nastavio svoj krvavi pohod. Zaputio se prema Radmilovićevoj ulici gdje je u 15 sati i 40 minuta, također na motoru, našao 25-godišnjeg Marina Bobana. Tu je nekontrolirano ispalio više metaka, ubivši ga na mjestu, a uslijed rafalne paljbe zalutali meci pogodili su i osobni automobil u kojem su se nalazile tri osobe, koje srećom nisu stradale. Zalutali meci oštetili su i vrata dvorišta u Jerinoj ulici.

Tada se hladno zaputio u šetnju splitskim ulicama, držeći golemu automatsku pušku u rukama. Prizor nalik onim iz filmova ili video igrica snimali su mobitelima zgranuti građani.

U jednom je trenutku snimljen i kako se približava Marjanu, što je logično s obzirom da je tamo najlakše se sakriti. Zbog toga je policija angažirala i potražni helikopter koji je bio spreman za slučaj da bude potrebno pretraživanje ruralnih, odnosno, šumskih područja. No, predomislio se, otišao se presvući na zasad nepoznatoj lokaciji. Prethodno je u Nazorovoj ulici, nekoliko stotina metara od lokacije krvoprolića, sakrio automatsku pušku AK-47 koju je policija našla tek drugi dan.

Daljnje kretanje nepoznato je sve do nakon 17 sati, kada je mirno ušetao u kafić Borsalino na Skalicama, inače u neposrednoj blizini sjedišta splitsko-dalmatinske Policijske uprave. Tu je sjeo s ocem i bratom i naručio kavu, a samo nekoliko minuta kasnije unutra je “banula” postrojba interventne policije i privela ga, piše Jutarnji.hr

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!