Logo
Ispiši ovu stranicu

Vrgorska tvrtka - Grupa Pivac izgradila najveću pršutanu u ovom dijelu Europe!

Vrgorska tvrtka - Grupa Pivac izgradila najveću pršutanu u ovom dijelu Europe!

Poznata vrgorska tvrtka - Grupa Pivac našla se među nominiranim velikim tvrtkama za Zlatnu kunu, priznanje koje svake godine najboljim firmama dodjeljuje HGK Županijska komora Split.

- Sretni smo što naša vrgorska tvrtka Mesna industrija Braća Pivac iz godine u godinu raste i jača. Za to prvenstveno želimo zahvaliti svim zaposlenicima Grupe Pivac, koju čine još i čakovečka Vajda i karlovački PPK, jer su oni ti koji su taj rast i razvoj omogućili. Poslovni uspjeh ne bi bio moguć ni bez naših vjernih kupaca koji su godinama uz nas, prepoznaju našu kvalitetu i cijene tradiciju te naše proizvode kupuju i u više od 220 maloprodajnih mjesta po cijeloj Hrvatskoj. Ova je nominacija pokazatelj da su ti rezultati vidljivi i prepoznati i od ostalih dionika poslovne zajednice i izuzetno smo ponosni zbog svih onih koji su za nju zaslužni - kaže Ivica Pivac, predsjednik Uprave Mesne industrije Pivac te ističe kako su im ti rezultati ujedno obveza i poticaj da i dalje zajedno rastu, a sve kako bi i dalje stvarali stabilne, uspješne domaće kompanije koje mogu biti pokretači cjelokupnog hrvatskog gospodarstva   

Grupa Pivac stvorena je na temeljima Mesne industrije Braća Pivac, osnovane u Vrgorcu 1952. godine. Brend Pivac danas je lider na hrvatskom tržištu s godišnjom proizvodnjom koja premašuje 150.000 komada pršuta i sinonim je za vrhunske suhomesnate delicije. Godinu 2018. obilježila su pokretanja mnogih važnih investicija u svim trima mesnim industrijama Grupe Pivac, 2019. godinu obilježili su njihovi uspješni dovršetci, a 2020. će godinu obilježiti nove investicije.

- Smatramo da bez kontinuiranog ulaganja u proizvodnju ne postoji pametna i kvalitetna formula za dugotrajnu stabilnost bilo koje kompanije. U Vajdi smo 2019. godine dovršili projekt modernizacije proizvodnog pogona i poslovnih procesa vrijedan 7 milijuna eura, a za 2020. godinu čekaju nas i daljnje investicije s novih 3 milijuna eura ulaganja. Završili smo i investicijski ciklus u PPK karlovačkoj mesnoj industriji vrijedan 2 milijuna eura. Pored toga smo izgradili najveću pršutanu u ovom dijelu Europe, u kojoj ćemo moći proizvoditi više od 300.000 komada dalmatinskog pršuta zaštićenog oznakom zemljopisnog podrijetla te preko 2.200 tona dalmatinske pancete, kraškog vrata i dalmatinske pečenice - najavljuje Ivica Pivac.

Ističe kako je vrijednost prve faze iznosi 15 milijuna eura, a sljedeće godine nastavljaju s drugom fazom vrijednom gotovo 20 milijuna eura koja obuhvaća novi proizvodni pogon i distributivni centar, a sve u Gospodarskoj zoni Ravča kraj Vrgorca. Grupa Pivac proširila je portfelj turističkom tvrtkom Sol Tourism d.o.o. te je većinski dioničar Kraš prehrambene industrije d.d. 

- Jedan od najvažnijih događaja od samog početka poslovanja naše obiteljske kompanije svakako je i kupnja Kraševih dionica od Kraš-ESOP-a čime je Grupa postala jedan od najvećih proizvodno-prehrambenih subjekata u jugoistočnoj Europi s gotovo 5.000 zaposlenika. Tako ćemo se u narednoj godini posvetiti i daljnjem rastu i razvoju naše nove tvrtke članice - zaključuje Ivica Pivac. 

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!