Logo
Ispiši ovu stranicu

Gradonačelnik Vrgorca: “Nije mi jasan taj koncept, Most se javno protivi ‘lex šerifu’, a podržava Škoru”

Gradonačelnik Vrgorca: “Nije mi jasan taj koncept, Most se javno protivi ‘lex šerifu’, a podržava Škoru”

Ante Pranić, saborski zastupnik i gradonačelnik Vrgorca, ljetos je izbačen iz saborskog kluba Mosta pa je osnovao klub Nezavisne liste mladih (NLM) zajedno s bivšim mostovcem Tomislavom Panenićem i bivšim zastupnikom Živog zida Marinom Škibolom.

Upitan je li se s Mostom razišao i na ideološkoj razini, Pranić napominje da je ‘Most skrenuo udesno’.

”Izlaganja pojedinaca postala su ideološki obojena. Ne vjerujem da se itko iz Mosta htio baviti ideologijom, ali neki pojedinci su se prelako i nesvjesno upecali. Ne želim biti sudac, ali narod govori svoje na izborima”.

Postavlja se i pitanje hoće li Klub NLM-a podržati Panenića koji je najavio predsjedničku kandidaturu, a Pranić u razgovoru za Večernji list odvraća da će ”Panenić, ako se kandidira to učiniti kao građanin”.

”Rekao sam mu stav NLM-a. Predsjednik s ovakvim ovlastima nema mehanizme upravljanja koje bi mogle iznjedriti potrebne reforme, nema utjecaja i čini mi se da je ta funkcija sama sebi svrsishodna. Treba se okrenuti punom parlamentarnom sustavu, možda i ukinuti direktan izbor predsjednika”.

Kad je, pak, riječ o podršci koju je Most pružio Miroslavu Škori, Pranić kaže:

”To je stranačka odluka i ne bih želio ulaziti u to koga koja stranka podržava, ali nije mi jasan koncept gdje stranka koja se u Saboru postavlja kao glavna politička opcija protiv povećanja ovlasti izvršnih funkcija, ‘lex šerifa’ i koncepta da se vlast koncentrira sve više u rukama pojedinca, a onda staje uz osobu koja propagira baš taj koncept povećavanje ovlasti jednog čovjeka. Neshvatljive su mi te zamjene teza u politici. Sretno svim kandidatima”.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!