Logo
Ispiši ovu stranicu

Migranti provaljuju u kuće i aute u Vrgorcu, mještani traže naknade za štetu

Migranti provaljuju u kuće i aute u Vrgorcu, mještani traže naknade za štetu

Vlada je već dobila zahtjeve s Kvarnera da osnuje fond za nadoknadu štete koju su prouzročili migranti. Tko nadoknađuje uništeno pitaju se i na vrgoračkom području.

Nedavno je u noći u mjestu Orahu migrant ukrao automobil, putem je imao nesreću i uništio vozilo. Nije stvar samo u šteti, već i u sigurnosti. Automobil je nestao u noći iz garaže. Tek je poziv policije alarmirao mladu obitelj da im se ispred kuće motao migrant. On je iskoristio sitne noćne sate i dao se u bijeg, a iza njega je ostao potpuno uništen automobil.

‘Kad smo izašli vidjela sam samo rotirajuća svjetla. Nevjerojatno da je migrant došao u to doba. Nije stigao pješke, nego biciklom. Ostavio je nama bicikl i uzeo naš auto”, ispričala je oštećena mještanka Oraha Amanda Vujčić.

Zbog migranata koji u noćnim satima prolaze kroz vrgoračka polja, među stanovnike pograničnih mjesta uvukao se strah.

”Policija ne može sve pokrivati. Moramo se zaključavati i paliti svjetla, a nismo navikli na takav život”, izjavio je Lujo Granić iz Oraha.

Iz grada Vrgorca upozoravaju da su migranti problem nacionale politike, a ne lokalne.

”Zbog veće sigurnosti bi trebalo redefinirati status policijske postaje u gradu Vrgorcu. Mi nismo definirani kao granična policijska postaja. Želimo povećanje opremljenosti samog policajca koje bi mu omogućilo efektivniji rad. ”, rekao je gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić, navodi RTL.

Provale u vozila, ali i kuće najveća su briga stanovnika.

”Ja imam i staru kuću, pa se uvijek bojim da nisu tamo otišli. Stavio sam lokot”, izjavio je Vrgorčanin Goran Erceg.

”U blizini su pokušali ukrasti jedan kombi, međutim vidjela je nevjesta. Obitelj je pozvala policiju, a oni su utekli na groblje”, opisala je Slavica Erceg, također iz Vrgorca.

Na probleme ovog kraja i u Saboru je upozorio Miro Bulj.

”Odgovorna je država, država ima instrumente. Ima zakon iz 2016. Gdje vojska može obavljati policijske poslove u suradnji s policijom. Mislim da to područje treba štititi, a ne prati ruke”, izjavio je saborski zastupnik Miro Bulj.

Stanovnici pograničnih mjesta koji žive uglavnom od poljoprivrede, mogu se samo nadati da migranti neće završiti u njihovom vozilu ili kući. I čekati da se riješi pitanje tko je odgovoran.

Poslijednja izmjena danaPetak, 01 Studeni 2019 14:41
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!