Logo
Ispiši ovu stranicu

Načelnik Sućuraja pojasnio: Mi sa strane općine nemamo razloga prozivati Mirjanu

Načelnik Sućuraja pojasnio: Mi sa strane općine nemamo razloga prozivati Mirjanu

Novinari u Hrvatskoj su pokušali i dalje raditi na slučaju betonizacije plaža u Sućuraju, ali ono što im je rekao načelnik te općine Ivan Slavića sasjeklo ih je u korjenu.

Naime, Slavića je rekao kako je betonizirana plaža ispred kuće vidjelice Mirjane odavno u takvom stanju.

-Tih izgrađenih molića na tom području ima bar osam. Cesta i šetnica u tom mjestu probijene su tek krajem devedesetih. Prije su ljudi tamo dolazili brodom – kaže načelnik za 24sata.

-Ne znam kad se to sve radilo, nekad davno je napravljen i taj komad platoa. Za betonsku ploču sam ja saznao sad nedavno, po prijavi. Mi kao općina smo napravili sve što treba. Inspektori su bili na terenu i poduzeli daljnje radnje – dodaje Slavić.

A što je s legalizacijom kuće koja se iznajmljuje turistima?

-Kuća je u procesu legalizacije. Mi imamo još uvijek par tisuća predmeta u Dalmaciji koji nisu legalizirani. Svi imaju stara rješenja o iznajmljivanju – pojašnjava nam Slavić.

Načelnik kaže kako odavno poznaje obitelj Mirjane Dragičević Soldo.

-Poznajem nju, njenog muža i djecu, već 20 godina. Nisam se čuo s njom otkad se doznalo za betonizaciju, nemam njezine brojeve. Ja nju vidim tu u mjestu, pozdravimo se i to je to. Oni su tu nerezidenti. Dosad nije imala nikakvih zahtjeva prema općini, oni su došli, kupili kuću, uredno platili sve poreze i sada sve naknade uredno plaćaju. Ona i njezini susjedi su dio vikend naselja. Nemamo ih sa strane općine ništa prozivati – smatra Ivan Slavić.

Poslijednja izmjena danaNedjelja, 04 Kolovoz 2019 23:28
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!