Zlatni rat proglašen najljepšom plažom na svijetu

Prekrasna i veoma popularna plaža Zlatni rat u Bolu na Braču proglašena je najboljom plažom na svijetu! Turističko-putnička web stranica Big 7 Travel stavila je Zlatni rat na vrh popisa 50 najljepših plaža svijeta!

“Zlatni rat najspektakularnija je od svih hrvatskih plaža. Ne čini je samo njen oblik tako lijepom i jedinstvenom. Šljunčana plaža okružena je kristalno čistim morem koje se proteže od tirkizno plave do tamno plave boje u svega 10-20 metara. Desetljećima stari borovi pružaju hladovinu, ali ovdje ne želite izići iz ugodnog mora. Jasno je zbog čega je ovo najbolja plaža na svijetu za 2019. godinu”, objavio je portal Morski.hr, prenoseći pisanje Big 7 Travela.

Zlatni rat proglašen najljepšom plažom na svijetu, u TOP 50 ušla još jedna hrvatska plaža
Zlatni rat | Foto: Boris Kačan / HTZ

Na drugom mjestu našla se plaža Whitehaven Beach na otoku Whitsunday u Australiji. Treće mjesto drži plaža Fig Tree Bay u Protarasu na Cipru. Četvrto mjesto zauzima zaljev Grace na otocima Turks and Caicos, a Secret Lagoon u arhipelagu El Nido (Palawan) na Filipinima na petom je mjestu.

Na 32. mjestu ove liste našla se još jedna plaža s jadranske obale – Jagodna na Hvaru!

PLAŽA JAGODNA: Skrivena ljepotica uvrštena na popis 50 najljepših plaža na svijetu

“Hvar je prepun savršenih plaža. Ova se nalazi između Sv. Nedjelje i Ivan Dolca, a odlikuje ju kristalno more i borova šuma. More je toplo, dok je pijesak kristalno čist”, stoji u opisu.

 
index Instagram400x230 youtube