Mještani Sućuraja na Hvaru: Vidjelica Mirjana betonira plažu na svojoj parceli na Hvaru

Međugorska vidjelica Mirjana Dragičević-Soldo ima parcelu u Sućuraju na Hvaru koju je, prema tvrdnjama mještana, devastirala.

Prema podacima iz zemljišnih knjiga, vlasnici kuće i parcele zaista su Mirjana i Marko Soldo.

Slobodna Dalmacija ju je pokušala kontaktirati, no nisu dobili odgovor.

"Dala je betonirati i popločati plažu, a onda je još i potjerala Sućurane koji su se tu inače dolazili okupati. Devastira i radi privatnu plažu na devastiranom, a institucije ne reagiraju", svjedoči profesorica Suzana Kačić-Bartulović, koja je ovaj primjer uzurpacije pomorskog dobra ranije prijavila nadležnima.

Iz Državnog inspektorata kazali su da će obići devastirano područje.

"Inspekcijski nadzor nad betoniranjem i popločanjem platoa u uvali Blace u Sućurju na otoku Hvaru bit će uvršten u plan inspekcijskog nadzora u idućem razdoblju", poručuju.

Odgovor je tražen i od Splitsko-dalmatinske županije.

"Betoniranje na pomorskom dobru, kao ni uzurpacija istoga, nisu dozvoljeni. Planom upravljanja pomorskim dobrom na području Općine Sućuraj za 2019. na mikrolokaciji Uvala Blace predviđeno je 15 ležaljki i 15 suncobrana. Prema dostavljenoj fotografiji vidimo da nije riječ o istoj lokaciji. 

Slijedom navedenog, možemo potvrditi da nije riječ o koncesijskom odobrenju.

Za uvalu Blace, općina Sućuraj, otok Hvar do danas UO za turizam nije zaprimio nijednu prijavu. Vaša prijava bit će proslijeđena nadležnim institucijama; Lučkoj kapetaniji, Građevinskoj inspekciji, Inspekciji zaštite okoliša i Komunalnom redarstvu Općine Sućuraj", najavili su iz županije za Slobodnu Dalmaciju. ​

 
index Instagram400x230 youtube