Vlada RH proglasila Dan žalosti za tragično preminule mlade u Posušju

Vlada je donijela odluku o proglašenju Dana žalosti u RH zbog osmero stradalih mladih u BiH. – Poruka solidarnosti i potpore je jedna ispravna odluka – rekao je premijer Andrej Plenković.

Odluku donosimo u cijelosti:

 

O D L U K U

o proglašenju Dana žalosti u Republici Hrvatskoj povodom tragičnog stradanja osmero mladih pripadnika hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini

I.

Vlada Republike Hrvatske proglašava utorak, 5. siječnja 2021., Danom žalosti u Republici Hrvatskoj povodom tragičnog stradanja osmero mladih pripadnika hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, koji su izgubili život uslijed nesretnog slučaja na području Posušja u novogodišnjoj noći.

II.

Dan žalosti označava se obveznim isticanjem zastave Republike Hrvatske na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih osoba, odnosno u kojima fizičke osobe obavljaju samostalnu djelatnost.

III.

Na Dan žalosti ne mogu se održavati zabavne priredbe.

Pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost svoje programe prilagodit će obilježavanju Dana žalosti, osobito na način da će emitirati programe koji po svojoj naravi odgovaraju obilježavanju tog dana.

IV.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se u Narodnim novinama.

Zagreb, 4. siječnja 2021.
PREDSJEDNIK

mr. sc. Andrej Plenković

 
index Instagram400x230 youtube