Logo
Ispiši ovu stranicu

Uskoro bi se mogli otvoriti svi malogranični prijelazi između BiH i RH

Uskoro bi se mogli otvoriti svi malogranični prijelazi između BiH i RH

Nakon što su mještani pograničnih mjesta s hrvatske strane granice, ali i iz BiH, putem medija ukazali na poteškoće pri kretanju u pograničnom području, čini se da su institucije odlučile reagirati i ponovno otvoriti malogranične prijelaze koji su zatvoreni zbog epidemije koronavirusa.

Kako izvještava Nova TV, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH je 7. rujna bh. strani službeno uputilo prijedlog, u koordinaciji s Ministarstvom unutarnjih poslova, da se ponovno otvore svi granični prijelazi za pogranični promet.

''Iako je epidemiološka situacija i dalje osjetljiva, smatramo nužnim da se olakša prelazak granice s obzirom na početak nove školske godine i potrebu obavljanja gospodarskih i poljoprivrednih aktivnosti u pograničnim područjima'', navodi se u priopćenju.

Šef ureda ministrice vanjskih poslova BiH Denis Hadžović izjavio je: ‘Mislim da će se moći udovoljiti zahtjevu Hrvatske jer je to u interesu BiH i vjerojatno će početkom naredne sedmice ministarstvo uputiti odgovor na taj zahtjev'', prenosi Nova TV.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!