Snažno nevrijeme zahvatilo dio Hrvatske

Snažno nevrijeme praćeno kišom, pljuskovima s grmljavinom te jakim vjetrom pogodilo je u ponedjeljak navečer Istru, posebno zapadnu obale istarskog poluotoka, odnosno područje Umaga i Poreča.

Nakon što je tijekom dana na području Istre bilo lokalnih pljuskova, kasno poslijepodne razvio se snažan sustav na moru, koji je zahvatio Italiju te šire riječko područje, a predvečer je stiglo i u Istru, navode iz istarskog meteo portala Istramet.

U Novigradu i Taru od siline nevremena srušena su brojna stabla i prometni znakovi, a na Umag se sručilo olujno nevrijeme uz vjetar brzine oko 150 km/h praćeno pijavicama.

U Poreču je pak stablo palo točno na čekaonicu na autobusnoj stanici i smrskalo ju, no na sreću nitko nije stradao. Iako su obilne oborine diljem Istre preplavile prometnice, u policiji kažu da većih problema u prometu nije bilo.

Ekipe vatrogasaca su na terenu kako bi sanirali štete koju je prouzročilo grmljavinsko nevrijeme koje je zahvatilo veći dio Istre.

Na području Karlovca i Duge Rese u snažnom pljusku praćenom tučom, vjetrom i grmljavinom nastala je šteta na mnogo kuća, automobila i na usjevima, te je sa zgrade Pučkog otvorenog učilišta u Dugoj Resi vjetar skinuo limeni krov.

U karlovačkoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi rekli su Hini da je na terenu desetak ekipa profesionalnih i dobrovoljnih vatrgasaca jer treba što je moguće prije zaštititi kuće prekrivanjem najlonoim, da ne bi došlo i do veće naknadne štete.

Oštećenja je izazvao i vjetar i tuča, s tim da je tuča ponegdje bila i veličine jajeta i oraha, posebno u Dugoj Resi.

Što se Karlovca tiče, dojave o štetama stižu uglavnom od naselja Logorište i dalje jugozapadno prema Švarči i Dugoj Resi.

U Centru 193 doznaje se da se još obilazi teren i obavlja procjena stanja, da traju dogovori oko prekrivanja krovova najlonima s vodstvom gradova i mjesnih odbora, a o koliko je krovova riječ i koliki će to biti trošak, također se tek utvrđuje.

 
index Instagram400x230 youtube