U Metkoviću uhićena skupina krijumčara: Preveli preko granice 15 migranata za 70.000 eura

Prilikom nadzora državne granice u ranim jutarnjim satima 14. lipnja ove godine, na području Metkovića, na predjelu Glibuše, uočena je i uhićena grupa osoba, hrvatskih i bosanskohercegovačkih državljana, koje su nezakonito prešle državnu granicu između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine te tom prilikom u svojim vozilima pokušali prokrijumčariti 15 stranih državljana, potvrdili su danas iz PU dubrovačko-neretvanske.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem Postaje granične policije Metković, utvrđeno je da je pet osoba, od kojih jedna državljanka RH i četvero državljana BiH, iz koristoljublja za iznos od 70 tisuća eura, omogućilo spomenutim stranim državljanima ulaženje i kretanje kroz Republiku Hrvatsku, sa ciljanom krajnjom destinacijom njihovog odlaska u Trst, Italija.

Osumnjičene osobe su, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, predane pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, dok se za 15 stranaca, zbog prekršaja nezakonitog prelaska državne granice i nezakonitog boravka u Republici Hrvatskoj, provodi postupak sukladno Zakonu o strancima, kažu u policiji.

 
index Instagram400x230 youtube