Lana Bjedić iz Mostara ipak izvršila samoubojstvo?!

Lana Bijedić je počinila samoubojstvo ako je vjerovati Johnu Clarku, renomiranom forenzičkom patologu.
 
Vještakinja za biološke tragove Centra za forenzička vještačenja pri FUP-u Elma Karahasanović je na sastanku koji je proteklog tjedna održan u prostorijama MUP-a ZHŽ, na temu prezentacije svih poduzeti radnji, operativnih saznanja i vještačenja u slučaju Lane Bijedić, temeljito je obrazložila sve okolnosti oko dobre volje renomiranog patologa, odnosno da je u studenom 2019. godine, vezano za slučaj Lane Bijedić, pozvala postupajućeg tužitelja Josipa Aničića u Sarajevo kako bi ga upoznala s prof. dr. Johnom Clarkom renomiranim forenzičkim patologom.

Također je prezentirala njegovu biografiju, a između ostalog John Clark je široj javnosti poznat kao forenzički vještak za patologiju Sveučilišta u Glasgowu kojeg je Haaški sud angažirao za vještačenja ekshumacija masovnih grobnica u okolici Srebrenice (sačinio oko 3.000 izvješča o autopsiji tijela i dijelova tijela), a sudjelovao je 2001. godine i u obdukcijama na četiri grobišta u groblju u Kninu (295 izvješća o autopsiji tijela i dijelova tijela). Clark je bio svjedok optužbe u suđenju protiv Ratka Mladića, te svjedok na suđenju Anti Gotovini, Ivanu Čermaku i Mladenu Markaču.
Karahasanović je posebno istaknula kako je, nakon pregleda nalaza obdukcije, stupnja i vrste povreda na tijelu Lane Bijedić, patolog Clark nedvojbeno utvrdio kako se radi o padu s velike visine u vodu, te je čak ponudio tužiteljstvu besplatno sačiniti nalaz i mišljenje, prenosi hercegovina.in.

Nakon ove teorije prema kojoj je Lana Bijedić izvršila suicid, priče o ubojstvu bi mogle pasti u vodu. Premda, oproštajno pismo napisano još u siječnju prošle godine, kremiranje tijela i preseljenje majke u Beograd, privođenja, iskazi prijateljica pa odbijanje još jednog ispitivanja… sve je i dalje jako čudno u ovoj priči da bi se ona prepustila teoriji samoubojstva. Možda je upravo ta teorija nečiji cilj…

Poslijednja izmjena danaUtorak, 18 Veljača 2020 09:17
 
index Instagram400x230 youtube