K. Majić (21) porijeklom iz Vitine jedna je od 6 poginulih u nesreći u Južnom Tirolu

Katarina Majić (21) porijeklom iz Ljubuškog jedna je od šestero poginulih turista koji su stradali nakon što se u njih sportskim automobilom zabio pijani mladić u Južnom Tirolu.

Otac joj je iz Vitine pokraj Ljubuškog, cijela obitelj živi u Njemačkoj, a Katarina se školovala u Wuppertalu, pišu talijanski mediji koji su objavili identitete poginulih.

Tragična nesreća dogodila se u 1.15 sati u noći na nedjelju u Lutagu, mjestu u općini Valle Aurina u Južnom Tirolu.

Nesreću je izazvao Stefan Lechner (28) kada je s tri puta većom količinom alkohola u krvi od dopuštene, vozeći automobil Audi TT kao raketu, naletio na skupinu većinom njemačkih turista u dobi od 20 do 25 godina koji su silazili iz autobusa u Lutagu, mjestu nedaleko od Brunica.

Mjesto nesreće je nalikovalo na ratište. Epilog – šestero poginulih i 11 ozlijeđenih, od kojih je četvero u teškom stanju.

Nesretne mladiće i djevojke autobus je dovezao do hotela Adler Tiroler nakon što su proveli večer u diskoklubu. Kada su izašli iz autobusa i počeli se kretati prema hotelu, na njih je naletio Audi TT, prenosi Radio Ljubuški.

Općine u toj regiji inače mladima nude besplatnu vožnju autobusima na povratku iz noćnog života kako ne bi trebali voziti automobile ako su popili koju čašicu više tijekom zabave. Vozač Audija Stefan Lechner očito se nije pridržavao pravila da ne treba voziti nakon pijanke. Navodno je, kada su mu rekli kakvu je katastrofu izazvao, rekao da se želi ubiti.

U krvi je imao 1,97 promila alkohola, a dopušteno je 0,5 promila. Uhićen je i optužen za ubojstva i ranjavanje na cesti.

Uz Katarinu Majić, poginuli su Felicitas Vetter, studentica medicine u Hamburgu, Rita Bennecke iz Remscheida, Julius Valentin Uhlig iz Kölna, student arhitekture, Julian Vlam iz Siegena i Philipp Schulte, koji bi krajem mjeseca napunio 23 godine, piše News1news.

Poginuli i ranjeni dolaze iz više dijelova Njemačke i mnogi se međusobno nisu ni poznavali iako su bili smješteni u istom hotelu.

 
index Instagram400x230 youtube