Pala krv zbog partije šaha: Pucao u susjeda jer mu je ukrao topa

Policija je uhitila Eska E. (56) iz Osmanbegovog Sela, kod Bijelog Polja u Crnoj Gori, zbog sumnje da je pokušao ubiti susjeda Huseina S. (70). Pucnjavi je prethodila svađa tijekom partije šaha, kada je Esko E. optužio Huseina S. da mu je ukrao figuru.

Privedenom osumnjičenom određen je pritvor do 72 sata.

“Prema rješenju o zadržavanju, Esko E. je pucao iz pištolja nepoznate marke u pravcu Huseina S. Ispalio je jedan hitac, koji je Huseina S. pogodio u lijevu ruku i nanio mu teške tjelesne ozljede. Nakon toga se uputio u nepoznatom pravcu”, priopćeno je iz policije.

Pripadnici policije su ubrzo locirali i uhitili Eska E.

Kako prenosi list “Dan”, on je na saslušanju rekao da nije imao namjeru ubiti, već je, ljut zbog svađe koju su prethodno imali, samo želio zaplašiti Huseina S.

Žrtva je ispričala da je sve počelo iz jedne potpuno bezazlene situacije.

“U utorak smo sjedili u seoskoj prodavnici i igrali šah, što smo često činili. Dok smo razmjenjivali figure, u situaciji kad je trebalo da ga matiram, on me je optužio da sam mu ukrao topa. Tu smo se porječkali, ali su nas nekako razdvojili i otišli smo svatko na svoju stranu”, rekao je Husein S.

Prema njegovim riječima, dan kasnije, dok je bio u blizini obiteljske kuće, seoskim putem je traktorom naišao Esko E.

“Odjednom se zaustavio i sišao sa traktora. Izvadio je pištolj i sa desetak metara razdaljine pucao u mom pravcu. Instinktivno sam se pomjerio i zrno je prošlo iznad šake kroz ruku”, ispričao je Husein S.

 
index Instagram400x230 youtube