Produžen pritvor petorici osumnjičenih u predmetu 'Orka' među kojima je i jedan Ljubušak

Županijski sud u Mostaru jučer je uvažio prijedlog Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije i za dva mjeseca produžio pritvor petorici osumnjičenih u predmetu 'Orka'.

Oni su prije mjesec dana uhićeni u istoimenoj akciji pripadnika Federalne uprave policije (FUP). Radi se o Alenu Begluku (35), Jozi Markiću (36), Zoranu Mikuliću (47), Harisu Zuki (29) i Radislavu Gavriću (39).

Oni su u ovom predmetu označeni kao dio organizirane kriminalne skupine, čiji je vođa Rahman Begluk (32). Značajnu ulogu ima i Mugdim Omanović (35). Obojica se nalaze na izdržavanju kazne u KPZ-u Zenica, dok je član ove skupine Zdenko Galić (50) u zatvoru u Hrvatskoj.

Ostali uhićeni imali su različite uloge. Skender Ćerkić (41), Fadil Pozder (33), Mario Pinjuh (38), Samir Habibija (28), Nihad Bijelak (27), Nermin Čolaković i Melisa Begluk (28) pušteni su braniti se sa slobode.

Predmetom 'Orka' ukupno je obuhvaćeno 15 osoba, a sumnjiče se da su u posljednjih pet godina na širem području Federacije BiH počinili 28 kaznenih djela. Radi se o razbojstvima, teškim krađama i neovlaštenom prometu opojnih droga. Njihove mete bili su bankomati u tržnim centrima "Bingo", "Robot" i "Namex", zatim benzinske crpke, tržni centri, brza pošta, "Hrvatska pošta Mostar", "Stanić-komerc".

Najviše djela počinili su u HNŽ i ZHŽ ali i u kantonu Sarajevo te u Livanjskoj županiji.

 
index Instagram400x230 youtube