Tisuće građana oprostile se od Milana Bandića

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pokopan je u srijedu na Mirogoju.

Od pokojnog Bandića oprostile su se tisuće ljudi dok je lijes s njegovim tijelom bio izložen ispred mrtvačnice.

– Ovo je veliki gubitak za Zagreb, Hrvatsku i Hercegovinu. Naše druženje počelo je prije 50-ak godina u Hercegovini, od igranja nogometa i mnogih nestašluka pa do prije par dana kad smo dogovorili ručak kojeg je Milan trebao napraviti da nam potvrdi svoje kulinarske vještine. Život u Hercegovini bio je težak, rano se počelo raditi, tako i Milan. Trčali bi pet kilometara do škole i od škole kako bi uhvatili vremena za nogomet. Nije dopuštao negativnu atmsoferu, pomagao je. Bio je dobar i velik čovjek. Volio je jednako Hercegovinu, rodnu grudu. Nikad mu nije bilo teško otići, makar se isti dan vratio. Uvijek je tražio način da pomogne Hercegovini. Uvijek je pitao za prijatelje iz djetinjstva – kaže Ljubo Jurčić.

Nakon Jurčića govor je držala Jelena Pavičić Vukičević.

– Zadnjih dana tuguje njegov Zagreb, njegova Hrvatska i njegova rodna Hercegovina. Ali svi zajedno osjećamo ponos što smo poznavali takvog čovjeka. Bio je jedinstven i neponovljiv. Živio je svoj grad i izgorio na njegovim ulicama. Dao je cijeloga sebe za sve nas pretvorišvi se u zvijezde. Velikani poput Milana rijetki su u politici. Zato budimo zahvalni na njegovu djelu i ispunjenom životu – rekla je.

 Vjerski obred predvodio je mons. Zlatko Koren.

Potom se tužna kolona uputila do grobnice gdje je Bandić pokopan uz stihove pjesme ”Pod brajde” koju je izvela Klapa Hrvatske ratne mornarice ”Sveti Juraj”. Nakon toga izvedene su pjesme ”Otišao je moj otac polako” i ”Krist jednom stade na žalu”.

Podsjećamo, Milan Bandić preminuo je, u nedjelju, iznenada u 66. godini života.

 
index Instagram400x230 youtube