Logo
Ispiši ovu stranicu

Sumrak pameti: Zvezdaš urinirao po spomeniku Ludvigu Pavloviću

Sumrak pameti: Zvezdaš urinirao po spomeniku Ludvigu Pavloviću

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija na kojoj nepoznati muškarac urinira po spomen ploči legendarnom Ludvigu Pavloviću.

Spomen ploču u Studenim Vrilima na cesti između Tomislavgrada i Posušja, u sjećanje na Ludviga Pavlovića postavila je Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a Herceg-Bosne.

Za sada nije poznato u kojim okolnostima je ova fotografija nastala, kao niti datum njezinog nastanka. Može se primjetiti kako ovaj muškarac nosi šoric FK Crvena Zvezda, pa je za pretpostaviti da se radi o pripadniku njihove navijačke skupine Delije.

Ludvig Pavlović Lutko (10. travnja 1951. – 18. rujna 1991.), hrvatski je iseljenički aktivist, pripadnik Bugojanske skupine i časnik Hrvatske vojske. Poginuo pod nerazjašnjenim okolnostima u sukobu s kolonom JNA u Studenim Vrilima kod Posušja pred rat u Bosni i Hercegovini.

Spomen ploča na ovog hrvatskog mučenika postavljena je upravo na mjestu na kojem je pronađeno njegovo tijelo.

Nakon izbora u Hrvatskoj u svibnju 1990. svi svi zatvorenici s prostora bivše Jugoslavije kaznu nastavili služiti u matičnim republikama pa je Pavlović iz Mitrovice premješten u zatvor Lipovica.

Pavlović je u jednom intervjuu ispričao je kako je u zatvoru u Mitrovici pretukao Željka Ražnjatovića Arkana, koji je u prošlosti bio i vođa navijačke skupine “Delije”.

On je bio kriminalac, a ja nisam znao ono što znam danas, da je bio ubačen provocirati nas političke zatvorenike. Htio je biti “sobni starješina”, glavna faca među zatvorenicima. Jednog zatvorenika je maltretirao, a kad sam ga upozorio da to ne radi, okomio se na mene. Inače me je stalno promatrao, a tad nisam razmišljao da on zna tko sam ja. Znao sam da ne smijem izazivati incidente, ali krv u meni nije se mogla zaustaviti. Napadao je slabijeg od sebe, ponižavao i povlačio za uho, a kad je krenuo na mene razvalio sam mu nos tako da je krvario tri dana. Nos mu je nakon toga ostao kvrgav. Ako ga kad sretnete, pitajte ga zašto mu je nos nakrivo i tko mu je to napravio, ispričao mi je Pavlović u listopadu 1990. u Lipovici.

Možda je upravo to ponukalo ovog navijača Zvezde da se zaputi do Posušja i napravi ovaj sramotan čin, navodi jabuka.tv.

Poslijednja izmjena danaUtorak, 28 Srpanj 2020 17:51
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!