ŽZH nagrada za najveći rast indeksa kapaciteta za planiranje i upravljanje razvojem u 2019. godini

Nagradu za najveći rast indeksa kapaciteta za planiranje i upravljanje razvojem u 2019. godini je dobila Zapadnohercegovačka županija.

Projektni odbor ILDP-a, zajedničkog projekta Vlade Švicarske i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini, proglasio je pobjednike na osnovu provede procjene.

Procjena kapaciteta županija za planiranje i upravljanje razvojem je sustav mjerenja ostvarenog napretka u provođenju procesa strateškog planiranja i upravljanja razvojem. Prate se četiri grupe kriterija procjene, a to su status strateških dokumenata, implementacija strategije, strukture za upravljanje razvojem te izvještavanje i uključenost kantonalnih skupština u razvojne procese.

Ivan Jurilj iz ŽZH naglašava da nagrada predstavlja priznanje za nastojanja da se uspostavi učinkovit sustav planiranja i razvoja, a sve s ciljem poboljšanja i podizanja kvalitete života u Zapadnohercegovačkoj županiji.

''Zapadnohercegovačka županija je u proteklom razdoblju uložila puno napora u stvaranju kvalitetnijeg ozračja za razvoj i ovo je svojevrsno priznanje da smo na dobrom putu. Najveći izazovi s kojim sa se suočavamo u procesu planiranja i upravljanja razvojem svakako su još uvijek nedovoljno razvijeni kapaciteti za upravljanje razvojem na svim razinama te nedostatak financijskih sredstava za razvoj instrumenata potpore kako bi se razvojni procesi ubrzali i postigli još bolji rezultati'', objasnio je Jurilj.

nagrada-zupanije.jpg

''Koristim priliku da čestitam svim županijama, a prije svega onim za koje smatramo da su već sada u velikoj mjeri osigurali kontinuirano odvijanje procesa i održivost postignutih rezultata, a to su Tuzlanska, Srednjobosanska, Zapadnohercegovačka županija, Sarajevska te Zeničko-dobojska županija. Uvjeren sam da će i ostale županije, već tijekom 2020. godine, napraviti pozitivne iskorake'', podcrtao je Nasir Nalić, predstavnik ILDP-a.

 
index Instagram400x230 youtube