Afera "Respiratori": Ana Bavrka propjevala u Tužiteljstvu BiH?

Televizijska voditeljica i nekadašnja misica Ana Bavrka saslušana je nedavno u Tužiteljstvu BiH u aferi „Respiratori“, koja se odnosi na istragu u vezi s nabavkom 100 uređaja iz Kine u BiH po cijeni od 10,5 milijuna maraka, doznaje „Avaz“.

Ona je dala iskaz u Tužiteljstvu BiH kao svjedok, što upućuje na vrlo otvorenu mogućnost da je pristala na suradnju s tužiteljima, s obzirom da se njeno ime i ranije nalazilo u dokumentima.

U ovoj aferi za sada su osumnjičeni Fadil Novalić, premijer FBiH, Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite, Fikret Hodžić, vlasnik „Srebrene maline“, i Aleksandar Zolak, ravnatelj Agencije za lijekove.

Tužiteljstvo BiH ih sumnjiči za udruživanje radi činjenja kaznenih djela, među kojima je i pranje novca. Istraga je, međutim, proširena na više osoba. Do sada su saslušane desetine svjedoka, među kojima je i Bavrka. Ona bi mogla biti i ključni svjedok, s obzirom na njezinu ulogu u tvrtki „Srebrena malina“.

Točnije, Bavrku je Hodžić angažirao kao stručnu osobu kako bi tvrtka mogla dobiti dozvolu za uvoz medicinske opreme. Ona je po zanimanju diplomirani inžinjer radiološke tehnologije, a diplomu je stekla na Fakultetu zdravstvenih studija u Mostaru.

Kako je ranije objavljeno, Tužiteljstvo vjeruje da je ona nekoliko sati „glumila“ radiologa kako bi Zolak odobrio Hodžiću sve dozvole i njeno ime kao radiologa prikazao na papiru. No, pitanje je tko je na tome insistirao i kako je Zolak to prihvatio.

 
index Instagram400x230 youtube